WK-Voorbereiding: de regels voor WK-Oranjevlaggetjes in de straat

Vanavond begint het WK, morgen speelt het Nederlands Elftal z’n eerste pot, tegen regerend wereldkampioen Spanje. En alhoewel het allemaal iets later op gang is gekomen, hebben veel Nederlanders de oranjekoorts weer te pakken. Vele kroegen, huizen en straten zullen dan ook weer oranje gekleurd zijn. Hierbij nog even wat regelgeving voor de mensen die vandaag de straat ‘op ordeVlaggetjes en slingers die de weg overspannen, kleuren het straatbeeld en verhogen de feeststemming in de buurt. Houdt wel rekening met de bereikbaarheid voor hulpdiensten als brandweer en ambulance.

Als de versiering lager dan 4,20 meter hangt, kunnen hoge voertuigen als vuilniswagens en hulpdiensten (brandweer en ambulance) er niet onderdoor. Bij het passeren van de straat kunnen de slingers dan kapot getrokken worden. Dit is onhandig voor de bestuurder en jammer voor de buurtbewoners. Let er dus alstublieft op dat uw versieringen hoger dan 4.20 meter worden opgehangen en houd een breedte van tenminste 3,5 meter vrij.

Ik ga vanavond maar eens aan de slag denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.