WIN: Undercover Hooligan: een agent geïnfiltreerd bij Millwall…

De laatste jaren is het gelukkig allemaal een stuk minder met het geweld rond de velden, maar in de loop der jaren zijn er natuurlijk talloze incidenten geweest. Niet in de laatste plaats in Engeland, dat naast het voetbal in het algemeen ook kan worden gezien als de bakermat van het hooliganisme. Met name in de jaren ’80 was het in Engeland wekelijks raak. Dat is een beetje de achtergrond waartegen je het boek Undercover Hooligan kunt zien.

In dit spraakmakende boek beschrijft voormalig politieagent James Bannon de periode waarin hij undercover ging bij de hooligans en infiltreerde binnen de Millwall Bushwackers, één van de meest gevreesde hooligangroepen die Engeland ooit heeft gekend. Je leest onder andere hoe Bannon z’n levensgevaarlijke zoektocht begon. Verder lees je over gevechten in kroegen, in stadions en op straat en de constante angst dat de op geweld beluste hooligans ontdekken wie hij in werkelijk is. Probleempje tijdens dit hele proces: Bannon raakt zelf gaandeweg verslaafd aan de kick van het geweld met als gevolg: ruzie met zijn collega’s, relationele problemen en gevoelens van spijt omdat hij bewijs moet vergaren tegen mensen die hij langzaam maar zeker als zijn vrienden gaat zien.

Komt het verhaal hierboven je bekend voor? Dat is heel goed mogelijk, het is bijna letterlijk het verhaal dat te zien is in de cultfilm I.D. Het filmverhaal is zo ongelofelijk en bizar dat men aanneemt dat het volledig verzonnen is. Niets blijkt echter minder waar, blijkt nu: het verhaal van de film is namelijk voor 100 procent gebaseerd op het verhaal van het boek, het waar gebeurde verhaal van James Bannon.

Een meeslepend true crime boek, dat heel lastig is om weg te leggen als je er eenmaal aan begonnen bent!

Je kunt Undercover Hooligan hier bestellen, maar je kunt ook een gokje wagen. Met dank aan uitgeverij Just Publishers mag voetbal.blog.nl namelijk drie exemplaren verloten onder de blogbezoekers die het goede antwoord weten op de volgende vraag:

Uit welke Engelse stad komt Millwall FC?

Mail het goede antwoord (en je adresgegevens) naar: [email protected] en wie weet, ben jij één van de gelukkige winnaars!

 

 

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.