Geen EK en Olympische Spelen voor Jong Oranje (…wel een bizarre wedstrijd overigens)

We hielden er eigenlijk al serieus rekening mee, maar na vanavond is het duidelijk: Jong Oranje heeft het EK van 2015 niet gehaald. Net als afgelopen vrijdag werd er verloren van Portugal. Na de 0-2 in Alkmaar toonde de ploeg van Adrie Koster in Pacos de Ferreira karakter, maar ging wel met 5-4 ten onder. Omdat plaatsing voor de Olympische Spelen behaald diende te worden via het EK, loopt de ploeg van Koster ook het toernooi in Rio de Janeiro mis.Oranje kwam voor de pauze twee keer op achterstand door doelpunten uit dode spelmomenten, maar kwamen terug door kopballen van Wout Weghorst en Terence Kongolo.

Ook na de rust viel het team van coach Adrie Koster aan, maar strafte Portugal pover verdedigen af. Nadat Portugal met 3-2 de leiding had genomen, maakte Nathan Aké gelijk, maar na de 4-3 was de rek uit het veerkrachtige Oranje. De late 5-3 (Silva) en 5-4 (penalty Aké) waren slechts voor de statistieken.

Voor Jong Oranje is het wonden likken en waarschijnlijk keihard balen tegen de tijd dat het EK en de Olympische Spelen op de agenda staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.