Geen Serero bij Afrika Cup: “…de anderen zijn beter…”

Voor veel Ajax-supporters zal het misschien een verrassing zijn, maar ik denk dat het Frank de Boer wel goed uitkomt: Zuid-Afrika gaat zonder Thulani Serero naar de Afrika Cup. De middenvelder van Ajax is door bondscoach Ephraim Meshaba gepasseerd. De Afrika Cup wordt tussen 17 januari en 8 februari in Equatoriaal Guinee gehouden. Zuid-Afrika plaatste zich anderhalve maand geleden voor het toernooi. Vervolgens stelde bondscoach Ephraim Meshaba een voorselectie op, waartoe ook Serero behoorde. De laatste selectieronde overleefde Serero echter niet, waardoor hij niet tot de definitieve ploeg van Bafana Bafana behoort.

Zoals gezegd een meevaller voor Ajax-trainer Frank de Boer, die bang was zijn pupil een aantal weken kwijt te zijn. Volgens de Zuid-Afrikaanse keuzeheer heeft de Ajacied simpelweg de concurrentiestrijd verloren. “Serero zit niet bij de selectie”, zei Meshaba tijdens een persmoment. “Ik heb voor andere spelers gekozen, omdat zij beter zijn”, was de uitleg van de bondscoach.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.