Jarig ADO Den Haag verslaat FC Twente: Wang-effect?

In een wedstrijd die voorafgegaan werd door (…Chinees?…) vuurwerk, heeft ADO Den Haag het 110-jarig jubileum wat extra kleur gegeven door met 2-0 te winnen van FC Twente. Door doelpunten van nieuweling Oleksandr Iakovenko Roland Alberg won de thuisploeg voor het eerst in negen competitieduels. Dit alles onder het toeziend oog van de nieuwe eigenaar Hui Wang, die deze week nog meetrainde met de selectie van Henk Fraser. En dus rijst (haha) de vraag: is er sprake van een Wang-effect, zou hij de spelersgroep toen al zo op scherp hebben gezet dat ze gisteren tot deze tamelijk unieke prestatie kwamen?

Het was namelijk voor ADO pas voor de tweede keer in de voorbije twintig Eredivisie-duels dat er werd gewonnen van FC Twente. Van de overige achttien confrontaties werden er liefst veertien verloren. ADO is op basis van doelsaldo een plekje gestegen en lost Go Ahead Eagles af als nummer veertien. FC Twente raakt verderop bij PEC Zwolle en mag eigenlijk alleen maar blij zijn dat Feyenoord ook verloor, op bezoek bij Heerenveen. Alhoewel; nu komen de Friezen weer dichterbij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.