De financiele waarde-top 50 van de voetballerij (met Ajax en PSV)

De meest waardevolle voetbalclub? Niet echt een grote verrasing: Manchester United. Met een marktwaarde van ruim 1,2 miljard dollar is United de eerste club die de grens van één miljard dollar overschrijdt, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van Brand Finance. De club heeft een ruime voorsprong op FC Bayern München (933), Real Madrid CF (873), Manchester City (800) en Chelsea FC (795). FC Barcelona, dat dit seizoen de treble won en beschikt over het doeltreffendste trio allertijden, staat pas op plek zes en heeft een marktwaarde die honderd miljoen dollar onder die van aartsrivaal Real Madrid zit, 773 miljoen dollar.

Ajax en PSV
In de lijst met de vijftig meest waardevolle clubs ter wereld staan slechts twee Nederlandse teams, AFC Ajax en PSV Eindhoven. Ondanks dat Nederland links en rechts wordt ingehaald door omringende landen op de UEFA-coëfficiëntenlijst, bestaat de lijst vooral uit teams die komen uit West-Europa. Geen Dnipro of Ludogorets te vinden. Ajax is met 145 miljoen dollar de meest waardevolle Nederlandse club en staat daarmee op plek 25 in de top vijftig van meest waardevolle clubs in de wereld. PSV volgt op gepaste afstand met plek 46 en een marktwaarde van 86 miljoen dollar.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.