Alfred Schreuder denkt ‘kostbare’ Tapia binnenboord te houden bij FC Twente

Het lijkt er op dat ze in Enschede het lek op zo’n manier boven hebben, dat ze in ieder geval één van de grote talenten aan boord kunnen houden. Trainer Alfred Schreuder rekent in ieder geval niet op een vertrek van Renato Tapia. De financiële situatie van FC Twente is inmiddels dusdanig dat een bod op het Peruviaanse talent geweigerd kan worden. De oefenmeester van de tukkers geeft uitleg aan Voetbal International: “Enkele maanden terug hadden we nog echt het mes op de keel. Ik denk dat de situatie nu zo is dat we niet per se meer hoeven te verkopen. Destijds moest er geld binnenkomen om te overleven. Nu is er meer lucht en dat zorgt meteen voor een gezonder beleid”, aldus Schreuder.

De veel bekritiseerde trainer denkt dat Tapia – die vorig seizoen zijn doorbraak kende in de Nederlandse competitie – over een jaar nóg meer waard zal zijn. “Als je Tapia nu zou verkopen, dan levert dat niet echt een groot bedrag op. Als je hem een seizoen lang verder kunt laten ontwikkelen, zul je zien dat hij nog veel meer waard wordt. Dus ook in economisch opzicht profiteer je er van als je hem een jaar langer binnenboord houdt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.