Ervaren aanvoerder voor Jong Oranje: Karim Rekik, Karim Rekiiiekiiiek

Het zal niet op basis van zijn zangkunsten zijn… maar Karim Rekik is door bondscoach Fred Grim benoemd tot aanvoerder van Jong Oranje. De verdediger van Olympique Marseille draagt vanavond in de kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus voor het EK 2017 al de aanvoerdersband. Tonny Vilhena van Feyenoord is aangewezen als vicecaptain. Grim geeft aan Rekik de voorkeur vanwege zijn ervaring. De oud-PSV’er speelde al een A-interland. “Karim is een van de meest ervaren spelers in de groep en van nature een speler die de leiding neemt, terwijl Tonny de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan”, licht Grim zijn keuze toe. “Bovendien zijn het spelers die altijd voorop in de strijd gaan en daar het hele team in kunnen meenemen.”

De 20-jarige Rekik was in de vorige kwalificatiereeks ook al een aantal keer aanvoerder. “Het is een eer om voor Jong Oranje te voetballen en al helemaal met de band om je arm”, stelt de centrale verdediger.

Karim Rekik, Karim Rekiiiiekiiiiiek (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.