Lichtstadderby is prooi voor FC Eindhoven: slechte generale voor PSV

Ik denk dat Phillip Cocu blij zal zijn dat het vandaag was en niet komende zondag tegen Feyenoord, maar zijn PSV heeft een matige generale beleefd voor het duel om de Johan Cruijff Schaal… De landskampioen ging vanavond in het Philips Stadion met 0-1 onderuit tegen stadgenoot FC Eindhoven. Cocu koos ervoor om in de Lichtstadderby zijn beoogde basisteam in tweeën te splitsen. Zo behoorden Andrés Guardado en Luuk de Jong tot het basisteam, terwijl onder anderen Davy Pröpper na de pauze in het veld kwam. Héctor Moreno was er nog helemaal niet bij. Na overtuigende zeges op Sporting Portugal en FC Porto waren de verwachtingen hoog, maar vandaag zat het er even niet in voor PSV op de eigen open dag…

PSV was in de 55e minuut dicht bij de 1-0, maar Florian Jozefzoon vond Swinkels op zijn weg. Die misser (en de nodige andere) kwam de landskampioen duur te staan door een goal van Lieder. En dus sloot PSV de open dag teleurstellend af. Het was bovendien de eerste nederlaag in de Lichtstadderby sinds 2012.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.