AZ-speler Luckassen iets minder zwaar gestraft na tik tegen De Jong

Slecht nieuws voor Derrick Luckassen. De verdediger van AZ mist de komende twee wedstrijden. De verdediger heeft die straf opgelegd gekregen door de tuchtcommissie van de KNVB. Dat maakt de bond vrijdag bekend. AZ en de verdediger gingen eerder deze week in beroep tegen het voorstel van de aanklager betaald voetbal. Die wilde Luckassen drie wedstrijden aan de kant houden. Daar ging de speler niet mee akkoord, waarna de zaak voor de tuchtcommissie moest komen. Die oordeelde slechts iets milder dan de aanklager.

Luckassen krijgt officieel een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Hij krijgt de straf vanwege de rode kaart tegen PSV. In de tweede helft van die wedstrijd (3-0) gaf hij Luuk de Jong een tik. AZ vond dat dit onbedoeld gebeurde, maar de tuchtcommissie denkt dat Luckassen de zwaai wel degelijk had kunnen voorkomen.  AZ laat via de officiële kanalen weten dat het nog overweegt om in beroep te gaan tegen de straf. Luckassen mist, als AZ niet in beroep gaat, de wedstrijden tegen ADO Den Haag (thuis) en PEC Zwolle (uit).

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.