Sneu… Kaapverdië uitgesloten van WK-deelname na ‘foutje’

Een duur foutje, zo kun je het opstellen van een een niet speelgerechtigde speler bij Kaapverdië toch wel noemen. Het land, dat dichtbij plaatsing was, is uit de Afrikaanse WK-kwalificatiereeks verwijderd vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde voetballer. Tijdens het duel in en met Tunesië van afgelopen zaterdag stelde Kaapverdië verdediger Fernando Varela op, die nog voor één wedstrijd geschorst was. Kaapverdië won met 0-2, maar die uitslag wordt omgezet in een 3-0 overwinning voor het thuisland. Tunesië eindigt daardoor in plaats van Kaapverdië bovenaan in Groep B en plaatst zich voor de finaleronde van de kwalificatiereeks.

Overigens kan ik me de fout ergens wel voorstellen: Varela’s schorsing is afkomstig uit de confrontatie met Equatoriaal Guinee van 24 maart. De centrale verdediger kreeg een directe rode kaart in het met 4-3 verloren duel. Later zette de FIFA dat resultaat om in een reglementaire 0-3 overwinning voor Kaapverdië, omdat destijds Equatoriaal Guinee een niet-speelgerechtigde voetballer had gebruikt. (dat is kennelijk mode in Afrika). In tegenstelling tot wat de Kaapverdianen dachten, bleven de rode kaart en de schorsing van Varela wél staan na die wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.