Opmerkelijk: de zéér slechte tanden van voetballers in Engeland

Een opvallend bericht in het Algemeen Dagblad van vanochtend. Daar staat namelijk dat voetballers in Engeland vaak zeer slechte tanden blijken te hebben. Het kan zelfs zo erg zijn, dat het hun prestaties beïnvloedt. Dat blijkt uit een onderzoek van het British Journal of Sports Medicine, een vakblad voor sportgeneeskunde, onder 187 spelers. Er werden voetballers van Manchester United, Hull City, Southampton, Swansea City, West Ham United, Brighton, Cardiff City en Sheffield United aan een inspectie onderworpen, waaruit naar voren kwam dat 53 procent een min of meer ernstige vorm van tanderosie heeft. Van de onderzochte voetballers gaf 45 procent ook aan niet tevreden te zijn met de staat van hun gebit. Natuurlijk zijn de onderzoekers na gaan denken over de mogelijke oorzaak van de problemen:
Mogelijke oorzaak van de gebitsproblemen: de hoge consumptie van suikerrijke energiedrankjes en voeding die voetballers tot zich nemen. ,,Het is opvallend, omdat het hier een groep betreft die op andere gebieden juist heel goed voor zichzelf zorgt,” zei professor Ian Needleman over de uitkomsten. ,,Maar ze hebben soms ernstige klachten. Abcessen in de mond, waardoor ze niet kunnen trainen of spelen. Of pijnklachten die de slaap beïnvloeden en daardoor ook de prestaties. En op dit niveau kunnen dat soort kleine dingen wel het verschil maken.” Hmmm… Zou Luis Suarez daarom soms zijn vertrokken bij Liverpool? Die kan zich geen problemen met zijn tanden veroorloven, aangezien hij ze nog weleens ergens in wil zetten…

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.