Aan ambities geen gebrek: Zidane wil met Real meteen de Champions League winnen

Nou… dat is meteen vol gas er op: Zinedine Zidane (43) heeft na zijn eerste training als coach van Real Madrid een persconferentie gegeven waarop hij de pers en de fans liet weten dat hij dit seizoen zowel de Champions League als de Spaanse titel wil winnen. “Het doel is altijd de Champions League te winnen en ik wil proberen dat te halen. Ik heb een goed gevoel, maar een trainer is nooit volledig voorbereid, zeker niet als hij nog nooit op dit niveau leiding heeft gegeven. Ik ben gemotiveerd en hoopvol en dat zal me helpen.”

Zidane trainde tot maandag Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de club. Dat deed hij met aanvallend voetbal en dat wil hij ook bij het eerste doen. “Goed voetbal is altijd belangrijk geweest hier en ik zal dat voortzetten. Het moet offensief en evenwichtig zijn en niks anders.” Zidane, al de veertiende trainer in dertien jaar bij Real, zit komende zaterdag voor het eerst als hoofdtrainer op de bank bij de thuiswedstrijd tegen Deportivo la Coruña.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.