‘Ebolavrij Guinee’ mag weer in eigen land voetballen

Goed nieuws voor Guinee. Het Afrikaanse land mag de interlands van de nationale voetbalploeg weer in eigen land afwerken. De Afrikaanse voetbalbond CAF nam dat besluit maandag nadat het land door wereldgezondheidsorganisatie WHO ebolavrij is verklaard. Sinds augustus 2014 speelde Guinee zijn thuiswedstrijden in het Marokkaanse Casablanca. Guinee, vorig jaar kwartfinalist bij de Afrika Cup, is de nummer 50 van de wereldranglijst van de FIFA. ‘Het CAF heeft de ban voor alle interlands en andere wedstrijden uit internationale competities opgeheven’, verklaarde secretaris-generaal Hicham El Amrani. Het virus kostte in Guinee aan meer dan 2500 mensen het leven. Alleen in Liberia is de ebola-epidemie nog niet voorbij.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.