Relletje rond doping-beschuldigingen aan adres Zlatan Ibrahimovic

Hier is het laatste woord vast nog niet over gezegd… PSG-ster Zlatan Ibrahimovic wordt in verband gebracht met doping. In zijn tijd bij Juventus zou de Zweedse spits binnen zes maanden ruim tien kilo zijn aangekomen, vooral spiermassa. Dat claimt Ulf Karlsson, de voormalige arts van de Zweedse nationale ploeg. Hij viel van zijn stoel toen hij Ibrahimovic ruim tien jaar geleden weer zag na zijn eerste periode bij Juventus, dat hem in 2004 overnam van Ajax. “Zlatan was tien kilo aangekomen, in een tijdsbestek van zes maanden”, aldus Karlsson tegen Sportbladet. De Zweed spreekt van een ‘dopingcultuur’. “Ik denk dat Zlatan aan de doping zat, daar verdenk ik hem écht van. Albin Ekdal werd ook in één klap acht kilo zwaarder bij Juventus. Zo werkt het daar blijkbaar. Ze hadden daar een dokter die 22 maanden vast had gezeten voor het toedienen van doping bij sporters.”
Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Ibrahimovic, vindt de beschuldigingen van Karlsson aan het adres van de Zweed ‘belachelijk’. Mogelijk wordt er een rechtszaak aangespannen tegen de arts. “Ik heb geen verstand van de wet, maar we hebben een Zweedse advocaat en die bekijkt de zaak nu. (…) Misschien is Karlsson jaloers, ik weet het niet, maar hij heeft een grove fout gemaakt door dit te beweren”, aldus Raiola in gesprek met Expressen.

Karlsson is er niet trots op dat hij Ibrahimovic in een kwaad daglicht zet. “Het is echt zonde, want ik heb veel waardering voor de voetballer Zlatan. Het is geen persoonlijke aanval, maar bedoeld als een statement tegen dopinggebruik in teamsporten.”

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.