Slecht nieuws voor Rode Duivels: einde EK voor Vertonghen

Tegenvaller voor Marc Wilmots… Zijn Rode Duivels moeten het morgen tegen Wales zonder Jan Vertonghen doen. De verdediger is gisteren op de training geblesseerd geraakt zijn. Een streep door de rekening van de Belgen en Wilmots. De bondscoach heeft inmiddels bevestigd dat Vertonghen inderdaad niet meer in actie komt op het EK. “Het ongeluk gebeurde in de allerlaatste minuut van de training. De linkervoet van Jan is in de grond blijven haken en zijn enkel draaide rond. Er zijn twee ligamenten gescheurd”, tekent de NOS op uit de mond van de oefenmeester. Vertonghen zal vermoedelijk zo’n acht weken uit de roulatie zijn.

Vertonghen is de vaste linksback bij de Rode Duivels. Wilmots moet dus gaan puzzelen. Tegen Wales kan hij ook al geen beroep doen op Thomas Vermaelen, die de wedstrijd geschorst moet uitzitten. Mogelijk komen daardoor Jason Denayer en Jordan Lukaku in de basiself terecht. Beide spelers hebben op dit EK echter nog geen enkele minuut gespeeld.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.