Frankrijk (/Griezmann) verslaat Duitsland

Door twee doelpunten van Antoine Griezmann heeft Frankrijk heeft de finale van het EK in eigen land bereikt. Les Bleus wonnen in een (eindelijk eens leuke!!) wedstrijd met 2-0 van Duitsland en staan daardoor zondag in de finale tegen Portugal. De Fransen beleefden in Marseille een goede start via Antoine Griezmann, die zelf de kans opzette en de bal alleen maar in de hoek hoefde te mikken. Dat lukte net niet, waardoor doelman Manuel Neuer er nog een hand tegen kon krijgen. Duitsland nam echter al snel het heft in handen en omsingelde het Franse doel met uitstekend voetbal. Een Duitse goal leek slechts een kwestie van tijd, maar Bastian Schweinsteiger en Thomas Müller kregen de bal er maar niet in. En dan komt natuurlijk die oude voetbalwet om de hoek kijken:

Als je hem zelf niet maakt…

…inderdaad, dan gaat ‘ie er aan de andere kant in…

Schweinsteiger maakte knullig hands, waarna Griezmann de toegekende strafschop benutte. De ervaren Duitse ploeg raakte niet van slag; er was immers tijd zat. Toen na een uur Jérôme Boatenguitviel, maakte de twijfel zich echter langzaam meester van de wereldkampioen. Die twijfel sloeg in de 72ste minuut om in blinde paniek toen Griezmann uiterst koel zijn zesde goal van het toernooi binnentikte. Duitsland zette nog even flink aan en kreeg een reeks dotten van kansen. Dit was echter niet de dag van de ploeg van Joachim Löw. Frankrijk hield stand en Marseille en de rest van het land vierde volop feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.