Veel extra politie op de been rond EK-Finale Frankrijk – Portugal

De (vooral) Engelse en Russische hooligans zijn al een tijdje vertrokken, maar natuurlijk is er nog altijd wel de angst voor een terroristische aanslag… In Parijs wordt vandaag dan ook extra politie ingezet vanwege de finale van het EK-voetbal in het Stade de France. Er zullen zeker 3.400 extra politieagenten op de been zijn. Een ‘overwinningstocht’ als Frankrijk wint is bij voorbaat uitgesloten. Bij het Stade de France zullen in de avond 1.300 politieagenten en leden van de gendarmerie aanwezig zijn, maakte politiechef Michel Cadot zondag bekend, schrijft de krant Le Monde. Bij de fanzone zullen zo’n 1.400 agenten aanwezig zijn. Nog eens 700 politiemensen zullen patrouilleren in en bij de metrostations. Vanaf het begin van de wedstrijd tussen Frankrijk en Portugal mag er in de barretjes en terrassen Parijs geen alcoholische drank meer geschonken worden. Ook geldt een alcoholverbod in en om de fanzone. Het verkeer rondom de Champs Elysées wordt voor de finale stilgelegd. Er mag niet worden geparkeerd op de beroemdste straat van de Franse hoofdstad.

De politie roept fans op vroeg naar de fanzone te komen. Er kunnen maximaal 90.000 mensen in, maar er worden er meer verwacht. Als het plein vol is, worden mensen teruggestuurd. De Franse autoriteiten sluiten een parade over de Champs Elysées bij een overwinning voor Frankrijk bij voorbaat al uit. Het is niet mogelijk om zoveel mensen rond te laten lopen, omdat dan de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Er wordt nog besproken of er ergens anders een mars kan worden gehouden.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.