Van Gaal begrijpt het niet, tweede plek is belangrijker dan beker

Heeft Louis van Gaal ze nog wel allemaal op een rijtje? Ik ben echt een grote fan van hem, maar dit vind ik een rare mening over de wedstrijd (toch een topper) thuis tegen Feyenoord. ‘Ik vind de wedstrijd tegen PSV (halve finale beker, RJ) belangrijker dan de wedstrijd van
zondag, dus spaar ik Perez en Van Galen. Zij hebben er toch meer… Foto AZ.nl

moeite
mee om twee keer kort achter elkaar te vlammen, dus spelen ze allebei
niet’, aldus Van Gaal op de persconferentie. Ik ken deze zienswijze van hem, maar die gare
beker in Nederland gaat toch nergens over. Perez en Van Gaal zijn smaakmakers, die heb je in beide duels nodig. Niemand zal over tien jaar
nog zeggen: "O Louis, die werd nog Gatorade-fristi-limonade-cup winnaar
met AZ!" Die tweede plek, daar heeft men het over. Bovendien, en
misschien heeft Louis dat gemist, hebben we volgend jaar twee
rechtstreekse plaatsen
in de Champions League. Nummer drie speelt
voorrondes, dat zijn altijd baggerduels tegen FC Stanislav
Schenenschoppen uit West-Tadzjikistan. Dus, ga nou voor die tweede plaats, Louis.

5 reacties op “Van Gaal begrijpt het niet, tweede plek is belangrijker dan beker

 1. Feyenoord

  Volgens mij heb jij wat gemist of leef je al in de toekomst maar aankomend seizoen hebben we 1 rechtstreekse plek voor de CL en 1 voorronde CL. Ik kan het wel begrijpen dat hij dat zegt. Met een prijs schrijf je geschiedenis met een 2e plek niet!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Feyenoord

  Bovendien! kan hij via playoffs alsnog de voorronde van de CL halen!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Co

  Sorry, maar die link naar dat niewsbericht van de KNVB waar dat staat over de CL-plaatsen is van een nieuwsbericht van het jaar 2000. Ik vrees dat we volgend jaar geen 2 rechtsstreekse plaatsten hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Klaas

  Als je je mening wil verkondigen zorg dan in de eerste plaats dat je een beetje weet waar je over praat, anders kom je gewoon erg dom over. Nederland heeft volgend gewoon 2 plaatsen in de CL, dat nieuwsbericht komt uit 2000 (toen heette het nog de KPN telecompetitie en sindsdien is de naam nog 3 keer veranderd, nu is het gewoon de Eredivisie). Verder heb je ze denk ik ook niet op een rijtje, want het zijn winnaars (maakt niet uit of het ‘maar’de gatorade cup is of niet) die worden herinnerd, niet de nummers 2. Dus ik begrijp de redenering van Von Gahl wel, en dat is mooi voor Feyenoord.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mark

  Die beker die staat voor altijd op je erelijst. Dat is een gewonnen prijs!!!!!!!!!!! Tweede plaats is de eerste verliezer (van de landstitel). Daar heeft over zoveel jaar nooit iemand het meer over. Jij snapt het dus niet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.