Feyenoordspits Jörgensen opgeroepen voor Deense nationale ploeg

Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen is opgenomen in de voorlopige selectie van het Deense nationale elftal. Dit meldt RTV Rijnmond dinsdag op haar website.  De Denen spelen binnenkort tegen Liechtenstein (31 augustus) en Armenië (4 september). Het duel met Liechtenstein is een vriendschappelijke, daar het treffen met de Armeniërs een kwalificatieduel voor het WK in 2018 betreft. De aanvaller speelde tot nu toe zestien interlands voor het Deense nationale team, waarin de Feyenoorder drie keer trefzeker was. In de kwalificatiepoule voor het WK dat over twee jaar in Rusland wordt gehouden zitten naast Armenië ook Polen, Montenegro, Kazachstan en Roemenië. De Denen wisten zich het afgelopen EK in Frankrijk overigens niet te kwalificeren.

Jörgensen, die deze zomer door Feyenoord vast is gelegd, debuteerde dit weekend in Eredivisieverband voor de Rotterdammers. De Deen was meteen trefzeker. In het met 0-5 gewonnen uitduel met FC Groningen verzorgde de 25-jarige spits de vijfde treffer aan Rotterdamse zijde. Door de riante overwinning in Groningen voert het team van Giovanni van Bronckhorst momenteel de ranglijst aan.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.