Einde EK voor ‘Team Kuipers’

Ook de laatste (en enige) Nederlandse EK-inbreng is klaar en weg… Het EK voetbal zit erop voor Björn Kuipers en zijn assistenten. De Nederlandse scheidsrechter heeft van de UEFA te horen gekregen dat hij niet meer in aanmerking komt voor de halve finales en de eindstrijd van het Europees kampioenschap. “Dit is ontzettend balen”, reageert Kuipers. “We hadden het doel om de finale te halen, en dat is helaas niet gelukt. De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu heerst vooral de teleurstelling.” Kuipers had op het EK de leiding over de groepswedstrijden Duitsland-Polen, Kroatië-Spanje en gisteravond de kwartfinale Frankrijk-IJsland. De Franse sportkrant L’Equipe gaf hem voor zijn optreden een 6.

Jonas Eriksson uit Zweden is aangewezen als de man die de halve finale tussen Portugal en Wales moet leiden. Frankrijk-Duitsland staat onder leiding van de Italiaan Nicola Rizzoli.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.