Gelukkig gaat het met Jong Oranje wel goed… Oh nee: 4-1 verlies tegen Frankrijk

Het spel en de resultaten van het Nederlands Elftal onder Hiddink zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Dan zou het een lichtpuntje zijn als je merkt dat de groep eronder wel lekker draait en er aan zit te komen. Maar helaas. Jong Oranje ging maandagavond hard onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. In Sedan werd het 4-1 voor Les Bleus, dat zichtbaar een maatje te groot was voor Nederland. De uitslag was niet eens geflatteerd. Jong Oranje had weinig in te brengen. “We zijn op alle fronten afgetroefd”, zegt bondscoach Remy Reynierse tegenover VI. Het was alweer de zesde nederlaag op rij voor Jong Oranje. “De pijnpunten zijn opnieuw blootgelegd en daarom moet dit vooral een heel belangrijk leermoment zijn. Het was een ongelijke strijd en dat is natuurlijk teleurstellend, want ongeacht de tegenstander moeten we zelf meer kunnen brengen.”
Volgens Reynierse werd Jong Oranje van het kastje naar de muur getikt. “We hebben zelf veel te weinig gebracht en de eerste 75 minuten voortdurend achter de blauwe shirts aangerend. Zij speelden met veel meer tempo, hadden functionele techniek. Bij ons was het bij vlagen pleintjesvoetbal, waar we helemaal niet mee opschoten.” Ook fysiek was Jong Frankrijk een stuk verder. Maar dat komt vooral omdat wij veel te snel de bal kwijt waren. Dan moet je gaan corrigeren en kom je overal te laat. Zij verdedigden, wij maakten overtredingen. Zij speelden bal direct naar elkaar toe, wij hadden steeds een of twee balcontacten extra nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.