Groen-blauwe Ferrari bij AFC-MVV

Er waren 65 minuten gespeeld in het Olympisch Stadion. Ik zat lekker met m’n collega’s van Het Parool een biertje te happen en te kijken hoe AFC beter was dan het dramatische MVV (dat wel won met 2-0), toen plots de stadionspeaker Ad Westerhof van AFC het op z’n heupen kreeg. ‘Wil de eigenaar van de groen-blauwe Ferrari met het kenteken [...] naar zijn voertuig gaan: de lichten branden nog.’ Gelach natuurlijk, zelfs een glimlach op… Foto Frank de Munnik/AFC-Amsterdam.nl

het gezicht van de AFC-preses Machiel van der Woude. Wat een dramaveld trouwens, de plaggen lagen los, je prikte er zo doorheen met een paraplu en in de hoeken leek het net een pasgedweilde ijsbaan van Thialf. En MVV liet zich kennen in angsthazentactiek. Moest half dronken AFC-coach John Kila een hart onder de riem steken. ‘Wat een baggerteam dat MVV, gatverdamme’,zei ik waaop hij wijselijk z’n mond hield. Je weet maar nooit met die journalisten, toch? Wel grappig: bij het naborrelen in de kantine van de atletiekvereniging Phanos de halve Amsterdamse amateurvoetbalwereld gezien. En ik kwam de vriendin van een teamgenoot tegen. Wat bleek: haar vader is clubarts van MVV. Nooit geweten. Waarop zij zei: ‘Maar ik houd nog steeds niet van voetbal, hoor.’ Vrouwen, onverbeterlijke wezens! Hier verslagen uit de kranten via de AFC-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.