Wel koffie, geen training

Een kopje koffie kon er nog net vanaf, maar meer ook niet. De poorten van het trainingscomplex van SC Heerenveen bleven voor Tomasz Rzasa (in het Pools uitgesproken als Djeeee-hngza) gesloten. ‘Maar ik kom hier voetballen!’, dacht de Poolse linksback. Mooi dus niet. Hij had een optie in zijn eenjarige contract dat – bij 70% of meer gespeelde wedstrijden – hij een nieuw contract kreeg. Hij speelde voldoende duels, maar dan moest hij wel zelf aangeven dat hij verder wilde. Goed de kleine lettertjes lezen, Tomasz! Verbeek in de Leeuwarder Courant: ‘Tomasz zoekt nu een andere club. Hij en
wij hebben de goede hoop dat hij nog ergens transfervrij aan de bak
komt.’ Rzasa kon volgens de krant al tekenen bij een Cypriotische club,
maar de Poolse bondscoach raadde hem dat af. Verbeek: ‘Wil hij naar
het WK, dan moet hij nog een jaar op niveau spelen’.
Rzasa heeft contact met twee andere clubs. Bij de supporters van Cracovia, waar ik laatst een verhaal over schreef voor de Johan samen met Jeroen (zie reacties), is hij razend populair. Een kalender van Partizan Belgrado met zijn foto en handtekening hangt in een stamkroeg in Krakow, zijn geboortestad.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

4 reacties op “Wel koffie, geen training

 1. Jeroen

  Misschien kan onze Poolse vriend zijn carrière afsluiten bij de club uit zijn geboortestad Krakow en tevens de mooiste club van Polen: Cracovia.

    /   Beantwoorden  / 
 2. remco janssen

  Ik heb de technisch directuer Albin Mikulski al een mail gestuurd. Zou toch mooi zijn, als Rzasa aan een nieuwe club komt door toedoen van deze weblog… Hugo Borst eat you heart out!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jeroen

  Ja, laten we een actie opstarten: Breng Rzasa naar Cracovia!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. remco janssen

  Als dat lukt, bel ik studio sport… Ik zal niet rusten voordat de naam voetbal.blog.nl dan op teletekst komt te staan. Pagina 601, tada!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.