Replay rampwedstrijd Spartak Moskou – FC Haarlem (’82)

Spartak Moskou – FC Haarlem: één  van de grootste stadionrampen uit de geschiedenis, maar ook ramp die het diepst is weggestopt. Op 20 oktober 1982 werd bij dit UEFA Cup-duel in de slotseconden gescoord, waardoor veel mensen die de tribune eigenlijk al hadden verlaten toch nog even terugwilden het stadion in. Op de gladde, besneeuwde trappen van het stadion zorgde dit voor een enorme chaos, waarbij een onbekend aantal mensen om het leven kwam. Tot op de dag van vandaag hangt er een enorme waas van vaagheid rond dit duel.

Dit jaar, op 20 oktober, is het exact 25 jaar geleden dat dit drama plaatsvond. Reden voor Haarlemsupporters Edwin en Michael Struis om een benefietduel te organiseren tussen de teams van toen. Oud-spelers van Haarlem hebben al enthousiast gereageerd en ook vanuit Moskou is inmiddels positief gereageerd. Zo staat op de site van Sportweek de reactie van wooordvoerder Vladimir Shevchenko van Spartak Moskou: “Het idee om een benefietwedstrijd te organiseren steunen wij van harte. We werken graag mee om dit initiatief te laten slagen.”

Meer informatie en berichten over deze wedstrijd vind je door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.