Jong Oranje treft Jong Portugal in play-offs voor EK

Oef… Jong Oranje is aan Jong Portugal gekoppeld in de play-off voor een ticket voor het jeugd-EK. De Nederlandse talenten spelen eerst een thuisduel. De ploeg van Adrie Koster heeft geen beste week achter de rug. Vorige week donderdag werd er verloren van Jong Georgië (0-1), waarna op dinsdag ook Jong Slowakije te sterk bleek (0-1). Hierdoor eindigde Jong Oranje als tweede in de kwalificatie poule. Die eindklassering zorgde er voor dat Jon Oranje niet geplaatst was bij de loting van de play-offs om een EK-ticket. Een sterke tegenstander zou daarom uit de koker rollen en dat is met Jong Portugal ook gebeurd.

Op 8 en 14 oktober treft Jong Oranje de leeftijdsgenoten uit Portugal. Eerst wordt er een thuidsuel afgewerkt, waarna de selectie van Koster afreist naar Zuid-Europa voor de return. In welk stadion de thuiswedstrijd wordt gespeeld, is nog niet bekend.

In totaal gaan er acht landen naar het jeugd-EK, waarvan gastland Tsjechië al automatisch is geplaatst. Het toernooi wordt in juni 2015 afgewerkt.

Volledige loting play-off jeugd-EK:

Slowakije-Italië
Frankrijk-Zweden
Denemarken-IJsland
Engeland-Kroatië
Nederland-Portugal
Oekraïne-Duitsland
Servië-Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.