Nog 3 dagen tot de KNVB Bekerfinale: Groningen en PEC wijzen ‘bekeruitreikers’ aan

Nog maar een paar daagjes, dan is het zover: de KNVB Bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle. Bij beide clubs wordt vanzelfsprekend enorm uitgekeken naar deze wedstrijd, die een mooie happening moet worden. Mocht FC Groningen zondag de beker veroveren, dan reikt Erwin Koeman de trofee uit aan aanvoerder Maikel Kieftenbeld. Indien PEC Zwolle er opnieuw met de beker vandoor gaat, dan heeft Dries Jans, de vader van trainer Ron Jans, de eer om de beker te overhandigen. Lees meer over beide ‘uitreikers’:

De 53-jarige Koeman, die bij Southampton als rechterhand van Ronald Koeman fungeert, speelde tussen 1978 en 1998 drie periodes voor de noorderlingen. In totaal heeft hij 260 officiële duels voor FC Groningen achter zijn naam staan.

Jans (87), die tien jaar lang het shirt van de Zwollenaren droeg, kan zijn geluk niet op. “Ik ben zeer vereerd de KNVB beker uit te reiken bij een winstpartij van de Blauwvingers”, zegt hij op de clubsite. Voorzitter Adriaan Visser is apetrots. “Wij als club zijn blij en trots dat Dries Jans deze eervolle taak op zich wil nemen. Dries Jans is bij uitstek de verbinding tussen het heden en verleden van PEC Zwolle.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.