Oranje Leeuwinnen winnen eerste WK-duel ooit

Een goed begin is het halve werk! De Oranje vrouwen kunnen met een goed gevoel terugkijken op hun eerste WK-wedstrijd ooit. De ploeg van bondscoach Roger Reijners had het in de openingswedstrijd niet gemakkelijk tegen Nieuw-Zeeland, maar pakte dankzij een schitterend doelpunt van Lieke Martens wel de drie punten (0-1). Later in de groepsfase speelt Nederland nog tegen China en gastland Canada (dat in de eerste wedstrijd de Chinese dames versloeg door een strafschop in de 92e minuut).

Bondscoach Reijners was blij met de overwinning van zijn ploeg: “We zijn voor de eerste keer van de partij op het WK en winnen onze eerste wedstrijd dan met 1-0″, zei hij tegen de NOS. “Dan moet je heel blij zijn met drie punten. Nieuw-Zeeland heeft een heel fysieke ploeg, maar wij hebben alles gegeven. Dat was goed om te zien. In de eerste helft hebben we ons eigen spel geprobeerd te spelen, na rust werd dat minder. Al met al was dit een goede start.”

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.