Het is ook nooit goed

Oranje wint. Van Finland. Met 4-0. Het WK kan ons bijna niet ontgaan. En nog is er gezeur. Nederland speelt matig. Niet aanvallend. Zonder diepgang. Te defensief, op de counter. Met als resultaat een geflatteerde uitslag. Ik kan mij tijden herinneren onder Hiddink, Rijkaard, Van Gaal en Advocaat dat we soms dit soort klachten ook hoorden. Het Nederlands elftal won wel eens een wedstrijd, maar altijd had je het gevoel dat die pot ook verloren had kunnen gaan (behalve de kwartfinale op EURO 2000 met de Doesburg shuffle, je weet wel, die 6-1 tegen Joegoslavië). Onder Marco heb ik dat gevoel niet. Altijd valt er wel een bal in, met mazzel zou je zeggen als je niet beter wist. Dankzij Marco, zegt je gevoel. Zijn koele sereniteit voelt mij aan als een warm bad. Op naar het WK!

Een paar feiten over het duel tegen Finland: Van der Sar, de kersverse doelman van ManUnited, haalde zijn 100ste cap. Cocu staat op 90, Gio op 50. Theo Lucius heeft zijn kuitbeen gebroken, zegt bondscoach Marco van Basten op KNVB.nl.

Eén reactie op “Het is ook nooit goed

  1. raymond

    ik vind dat ze het goed doen.
    een hoop nieuwe spelers die zich graag willen bewijzen,en het ook doen.
    ik hoop dat ze de stijgende aan kunnen houden en een mooi wk gaan spelen in duitsland.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.