‘Marco van Basten wil ook na EK bondscoach Oranje blijven’

Het is geen geheim dat het EK van volgend jaar hèt toernooi is waar Marco van Basten zijn pijlen op heeft gericht. Dan moet het gebeuren: in Oostenrijk en Zwitserland moet Oranje oogsten. De algehele verwachting was dat Van Basten na het toernooi zou stoppen.  Toch heeft hij de KNVB laten weten ook na het EK door te willen gaan als bondscoach. De voetbalbond had hem vlak na het WK van 2006 een contractverlenging tot medio 2010 aangeboden, maar daarop weigerde de voormalig international destijds in te gaan. Nu is daar dus verandering in gekomen.

Algemeen directeur Henk Kesler van de KNVB zegt in De Telegraaf het volgende:  hij daar aan toe: 'Wij wilden weten of Van Basten al tot een definitief besluit was gekomen of hij na het EK in Oostenrijk en Zwitserland wilde stoppen als bondscoach. Integendeel, zei hij. Daar zijn we bij de KNVB heel blij mee.' Eén ding moge duidelijk zijn: als Oranje zich onder Van Basten niet slaagt voor het EK, dan gaat de contractverlenging niet door…

Bekijk hieronder de goal van Van Basten in de finale van het EK 88. Nog altijd Van Bastens 'finest moment' bij Oranje. Het zal lastig worden om dat als bondscoach ooit te overtreffen.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

3 reacties op “‘Marco van Basten wil ook na EK bondscoach Oranje blijven’

 1. Jazzper

  doh!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Formule 1 fans

  OWNEEEEEEEEEEEE

  Zeker wel Hiddink of Rijkaard!
  Opzouten met van Basten!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.