Geen record Huntelaar: wel topscorer …en mooie mijlpaal

Als Klaas-Jan Huntelaar er gisteren (of de afgelopen kwalificatiewedstrijden) twee meer had gemaakt, had hij een mooi record uit de boeken geschoten. Dat van de meest trefzekere speler aller tijden in een EK-kwalificatiereeks te worden. Dat record stond nog op naam van de Noord-Ier David Healy. In de kwalificatiecampagne voor het EK van 2008 was hij dertien keer trefzeker. Huntelaar bleef steken op twaalf.
Daarmee is hij overigens wel topscorer van de EK-kwalificatiecampagne geworden. Bovendien voegde Huntelaar zich dinsdag wel bij een select gezelschap Oranje-internationals. Zijn treffer was namelijk de dertigste die hij maakte voor Oranje. De enige andere spelers die die grens passeerden zijn: Patrick Kluivert (40), Dennis Bergkamp (37), Faas Wilkes, Van Nistelrooy (beiden 35), Lenstra en Johan Cruijff (beiden 33 goals).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.