Feyenoord-TD Van Geel over homegrownregel

Martin van Geel kwam gisteren in het AD met een waarschuwing voor jonge talentvolle voetballers. De technisch directeur van Feyenoord besprak in een uitgebreid artikel onder andere de homegrownregel, die volgens de bestuurder ervoor zorgt dat clubs in Engeland nog altijd veel jeugdspelers wegkapen bij andere clubs. Van Geel zocht uit welke spelers er de afgelopen jaren bij Feyenoord uit de jeugd naar Engeland zijn vertrokken en hoeveel daarvan succesvol zijn geworden. “Die jonkies, ze verzuipen, er is niemand bij gebaat. Ik heb het opgezocht, er zijn de afgelopen jaren 29 jeugdspelers naar Engeland getrokken, er heeft er één het eerste elftal gehaald: Tim Krul bij Newcastle United.”

Het goede voorbeeld is volgens Van Geel gegeven door de WK-gangers die afgelopen zomer vertrokken. “Kijk naar Martins Indi, Janmaat, De Vrij, allemaal gehaald als eerste-elftalspelers en zij spelen nu dus in de basis”, aldus de technisch directeur.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.