Vertrekt cultheld Piet Velthuizen bij Vitesse?

Ik zou het jammer vinden als hij verloren gaat voor de Eredivisie, want laten we wel wezen: Piet Velthuizen is één van de spelers in Nederland die afwijkt van de grote massa. Iemand die nog weleens iets geks wil doen of een leuke uitspraak doet. Een verademing in het betaald voetbal, waar door alle perstraining en zulk soort dingen steeds meer eenheidsworsten voor de camera staan. Toch is het nog maar de vraag of de doelman nog lang onder contract blijft bij Vitesse. Velthuizen wil Vitesse in de winterstop verlaten, tenzij de doelman na een jaar zijn basisplaats herovert ten koste van Eloy Room. “Ik wil zo snel mogelijk spelen. Als dat niet bij Vitesse is, dan bij een andere club”, meldt de 29-jarige Velthuizen in gesprek met het AD.

“Die rol als reserve is frustrerend en heel moeilijk. Ik ben er nu wat beter aan gewend, maar in het begin was het natuurlijk verschrikkelijk. Omdat je niet kunt doen waar je heel goed in bent.”  Velthuizen heeft een contract dat komende zomer afloopt. De eenmalig international debuteerde in het seizoen 2006/2007 voor de Arnhemmers. Na één jaar bij het Spaanse Hercules Alicante keerde Velthuizen in 2011 terug naar Vitesse. Het is jammer dat NEC net bezig is met een nieuwe doelman, anders zou dat natuurlijk wel een mooie, opvallende overgang zijn geweest

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.