AZ glansrijk door, Van Galen rood verdiend?

Hij was met recht (weer) de matchwinnaar bij AZ, gisteren bij Litex Lovech: Barry van Galen. Maar wat Evert van Napel geheel ontging was de nare provocatie van de middenvelder aan het adres van op tegenstander Popov. Hij pakte de tegenstander in het gezicht, waarna Popov vervolgens een klap uitdeeld aan Van Galen. Beide spelers kregen geel. Vreemd toch altijd dat mensen de provocatie voorafgaand aan een slaande beweging beoordelen als minder onsportief dan een klap. Van Galen had dus eigenlijk rood moeten krijgen, want hij lokt zijn tegenstander uit. Met geel kon ik ook leven. Verder niets te klagen over de arbiter Bernhard Brugger uit Oostenrijk, die ook goed de handsbal van die Popov zag en hem met een tweede geel=rood bestrafte. Sowieso had hij… Foto AZ.nl

alles goed in de smiezen. Uitwisseling met Belgische scheidsrechters stopzetten en er eentje met het Alpenland aangaan. Leuk dat beide clubs konden feesten, ondanks de 2-0 overwinning van AZ. Raar dat AZ eigenlijk de counterende ploeg was, en Litex toch veelvuldig het spelbeeld bepaalde. Henk Timmer was eveneens de man of the match, met een paar goeie reddingen. Hij heeft eindelijk weer die 20% extra scherpte die hem recht geeft op een plekkie op de reservebank van Oranje. Dat stemt mij vrolijk. Timmer op de NOS: ‘Rare ballen, het veld was heel snel. Goed, maar daar sta ik ook voor, dit zijn echter rottige wedstrijden voor een keeper, je krijgt een paar ballen en dan moet je er wel staan.’ En heeft iemand gemerkt dat Adil Ramzi meedeed bij AZ? Geloof dat ik zijn naam maar tweemaal heb gehoord. De verdediging stond trouwens echt als een huis. AZ staat trouwens tweede in de poule en kwalificeert zich voor de volgende ronde. Middlesbrough heeft namelijk geen doelpunt tegen, AZ eentje. Op naar de laatste 32 (24 uit de groepsfase, 8 nrs 3 uit de Champions League) en dan naar de finale in het PSV-stadion! Zou toch mooi zijn, 25 jaar na de finale tegen Ipswich.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

6 reacties op “AZ glansrijk door, Van Galen rood verdiend?

 1. Pjotr

  Barry van Galen, nog altijd de grootste strateeg, de beste voetballer op de Nederlandse velden. Wát een held!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eric

  Hebben jullie niets beter te doen dan Barrie de beste middenvelder van Nederland af te kraken

    /   Beantwoorden  / 
 3. Harry

  De beste middenvelder van Nederland? Goed daarover valt te discussieren.. Maar hij had rood moeten krijgen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. biertje44

  Barry nummer 1 van nederland,en Az gaat naar de finale.Azis de beste

    /   Beantwoorden  / 
 5. Alex

  Barry van Galen die zijn tegenstander in het gezicht pakt ? Ik heb net de volledige scene nog een keer gezien maar ik kon het in de verste verte niet ontdekken. Wel opschrijven wat er gebeurd en niet zomaar wat verzinnen hoor mensen !!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.