Vitessesupporters halen Argentijn naar Arnhem

Grappige actie… De Argentijn Juan Silvestre (43) uit Buenos Aires is al twintig jaar fanatiek supporter van Vitesse. Via social media heeft hij intensief contact met supporters. Eén van hen ontmoette Juan in de Argentijnse hoofdstad en hij besloot vorig jaar november: deze supporter moeten we naar Arnhem halen. Via een crowdfunding actie op Facebook en donaties op de tribunes is het nu gelukt: door supporters is voldoende geld binnengehaald voor een ticket. De bijdragen waren hartverwarmend: van twee euro tot vijftig euro. 

Een jonge Arnhemmer in het home gaf een paar van zijn spaarcentjes voor Juan, supporter Gerry Delaney stelde zijn Vitesse canvas doeken beschikbaar en weer een ander doneerde €18,92 (1892, het oprichtingsjaar van Vitesse). Elke donatie kreeg van de donateurs op de bankrekening een tekst, “Voor onze vriend Juan!!”, “Haal Juan naar Ernhum”, of “Voor Juan, biertje in het home”.  Op maandag 20 juni werd hij op Panendal – in aanwezigheid van supporters – via Skype door initiatiefnemers Willem Andrée en Hans de Roo verrast, even kon hij – zeer uitzonderlijk – geen woord meer uitbrengen, hij sloeg zijn handen voor zijn gezicht (zie foto). Om even later “Vitesse!!” te roepen.

Op de besloten Facebook-pagina schreef hij later: ‘Vanuit heel mijn hart: bedankt voor al jullie hulp, nu kan ik eindelijk naar Arnhem, mijn droom. Ik kan het nog steeds niet geloven. Dank, al mijn Vitesse-vrienden, tot september!’ Juan zal in september in Arnhem zijn en onder meer de Airborne-wedstrijd bijwonen. En uiteraard ook in het Home aanwezig zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.