Voetbal.blog.nl rijdt… De Alfa Romeo MiTo

Het is weer een beetje de testtijd van het jaar, dus de komende weken kun je weer een paar autoberichtjes van me verwachten op voetbal.blog.nl. Deze keer heb ik rondgereden in een Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDM. Eén van de kleinere broertjes uit de Alfa-stal, maar wel eentje die voldoet aan de eisen die  bij Alfa hoog in het vaandel staan: hij rijdt sportief en het ziet er allemaal bijzonder gelikt uit! Ik heb me prima vermaakt met dit sportieve karretje, weer eens heel iets anders om te testen dan een paar van de oversized bakken die hier ook al langs zijn gekomen.

Oke… laat het duidelijk zijn: als je van plan bent om met een paar uit de kluiten gewassen vrienden  uit je bierteam een verre Europese uitwedstrijd te bezoeken, dan is het misschien niet het slimste plan om dat in een Alfa Romeo MiTo te doen. Het is een toffe auto en hij rijdt echt prima, maar om als volwassene lange tijd op de achterbank te zitten, dat lijkt me geen aanrader. Overigens kun je als bestuurder zonder moeite checken of iedereen op de achterbank (en voorin!) z’n gordels om heeft, want naast de uiterst storende (en dus zéér effectieve) piepjes als je wegrijdt zonder je riem om te doen, zitten er boven de achteruitkijkspiegel rode en groene lampjes die meteen verklikken wie zich niet aan een van de meest overtreden verkeersregels houdt… Een veiligheids-kenmerk dat ik nog niet in andere auto’s had gezien. Veiligheid is sowieso een zaak waaraan veel aandacht is besteed in de MiTo, die bijvoorbeeld standaard voorzien is van zeven airbags en anti-whiplash-hoofdsteunen.

Geen lange toertochten met oversized pubers of vrienden met bierbuiken op de achterbank dus, maar als je, zoals ik, kinderen hebt die nog op de basisschool zitten en/of niet al te groot zijn, dan is de MiTo een prima keuze, zeker in de stad kun je er uitstekend mee op stap. En kun je je er ook best mee vertonen, want er zijn niet veel auto’s kleine auto’s die even zuinig zijn en dan ook nog eens dezelfde uitstraling hebben als deze compacte rakker.

Overigens hoop ik dan wel dat je niet in een gebied woont met heel veel verkeersdrempels, want dat is wel even een dingetje om rekening mee houden. De MiTo ziet er sportief uit en maakt dat ook waar, zeker als je de DNA-schakelaar in de ‘D’ (van Dynamic) zet, maar juist de lage onder kant aan de voorkant zorgt er wel voor dat je niet met te grote snelheid op bulten, drempels en stoepjes moet afrijden.  Ook de parkeergarage bij mijn werk heb ik tijdens de testdagen met wat meer beleid in en uit moeten rijden dan ik met mijn eigen auto gewend ben.

De MiTo is een uitstekende keuze voor mensen die een compacte, redelijk zuinige auto zoeken, maar die geen concessies willen doen aan het uiterlijk of de rijeigenschappen.

Voor meer informatie: AlfaRomeo.nl en/of de Alfa Romeo-dealer bij jou in de buurt.

 

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.