Onderzoek naar doodschop Labyad bij Vitesse – Heerenveen

Iedereen, maar dan ook iedereen die het gezien heeft, zal toch meteen moeten beamen dat het donkerrood had moeten zijn, die trap van Zakaria Labyad tegen Heerenveenspeler Mark Uth. De aanklager van de KNVB is een onderzoek gestart naar de charge. Labyad moet vrezen voor een flinke schorsing, nadat hij zijn noppen in het bovenbeen van Uth plantte. Arbiter Bas Nijhuis bestrafte de ingreep van Labyad in zijn geheel niet, waardoor de KNVB alsnog in actie kan komen. Volgens Labyad was er geen opzet in het spel.
Labyad maakte uiteindelijk nog de vijfde treffer van de Arnhemmers. De aanklager heeft naar aanleiding van de videobeelden uit de wedstrijd verklaringen van diverse betrokkenen gevraagd, onder anderen van Labyad, Uth en de arbitrage. Zijn onderzoek leidt mogelijk tot een schikkingsvoorstel. Iets waar Heerenveen overigens niets meer aan heeft, aangezien Vitesse de wedstrijd gewoon met elf man kon uitspelen en winnen…

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.