FIFA-machtsstrijd: Maradona stelt zich verkiesbaar om Blatter op te volgen

Nou… of het een verstandige keuze zou zijn weet ik niet, maar het gaat waarschijnlijk in ieder geval voor het nodige spektakel zorgen. Diego Maradona stelt zich kandidaat om de opvolger van Joseph Blatter te worden als baas van de FIFA. De Zuid-Amerikaanse televisiezender teleSUR heeft bekendgemaakt dat Maradona zichzelf verkiesbaar stelt. De Argentijn liet zich al eerder kritisch uit tegenover de wereldvoetbalbond en zou een einde willen maken aan de corruptie. Begin deze maand zei hij overigens nog dat hij achter prins Ali vicevoorzitter wilde worden.

Maradona wordt nu echter de vijfde kandidaat voor de vacante positie van FIFA-voorzitter; Blatter-uitdager prins Ali dingt opnieuw mee, terwijl ook de Franse oud-voetballer David Ginola, de Braziliaanse oud-vedette Zico en Musa Bility een gooi doen naar de plek van Blatter. Bility, voor veel mensen de grote onbekende naam, is momenteel de preses van de nationale voetbalbond van Liberia en zou gesteund worden door diverse Afrikaanse landen.  - wordt vervolgd -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.