Taakstraf voor Jesper Drost (FC Groningen)

Jesper Drost heeft een taakstraf gekregen voor een aanrijding uit 2014. De voetballer, die tegenwoordig uitkomt voor FC Groningen, reed in Steenwijk twee jongens aan, bevestigde zijn advocaat Jan Vlug maandagavond na berichtgeving van RTV Noord. Vrienden van Drost kregen ruzie in een café. Ze renden samen met Drost naar diens auto, achtervolgd door een paar jongemannen. “Ze zijn in paniek weggescheurd en Jesper probeerde te keren. Hij redde de draai niet, kwam op de stoep en heeft twee jongens geraakt”, legde Vlug uit. In eerste instantie werd Drost, die toen nog voor PEC Zwolle speelde, poging tot doodslag ten laste gelegd.

Na lang technisch onderzoek en veel getuigenverhoren is geconcludeerd dat het om een ongeluk ging. Drost valt wel te verwijten dat hij onvoorzichtig reed en vandaar dat hij wel een lichte straf krijgt. “Hij is blij dat het achter de rug is”, aldus zijn advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.