Archief: september 2009

Arjen Robben: weer zwaar geblesseerd?

Ai. Louis van Gaal meldt net voor de camera’s van de NOS dat Arjen Robben (die geblesseerd uitviel in de Champions Leaguewedstrijd van Bayern Munchen tegen Juventus) tegen hem heeft gezegd dat er iets kapot is in zijn knie… Hoeveel blessureleed heeft die jongen nou eigenlijk al gehad in zijn carriere? Laten we hopen dat het meevalt, maar zoals Van Gaal al opmerkte: als een speler zelf zegt dat het goed mis is, dan is het meestal ook wel echt mis… Van Gaal, Robben en Braafheid speelden overigens met 0-0 gelijk tegen De Oude Dame. De wedstrijd begon best aardig, maar naarmate het einde dichterbij kwam, begon ik steeds meer naar het laatste fluitsignaal te verlangen. Oftewel: het werd er allemaal niet beter op.

Volop live Champions League-voetbal

Nou… Ik ga me zo maar eens installeren voor de buis, want het wordt weer een lekker avondje voetbal kijken. De hoofdmoot? FC Bayern Munchen – Juventus (vanaf 20.35 uur live op Nederland 3). Ik ben benieuwd hoe onze landgenoten Van Gaal, Robben en Braafheid het gaan doen tegen de Italianen. Maar er zijn nog meer potjes waarvan het zeker interessant is om later op de avond de samenvatting te kijken.  Trouwens, als je Sport1 hebt, kun je zelf schakelen tussen de diverse duels van vanavond.    Pilsje en bakkie chips erbij… Veel kijkplezier!

Filmpje: ‘Pantelic zit tegen basisplaats aan bij Ajax’

Volgens Ajax-watcher Simon Zwartkruis van Voetbal International is de kans aanwezig dat aankoop Marko Pantelic binnenkort al een basisplaats afdwingt bij de Amsterdammers. Pantelic profileert zich goed en klopt nadrukkelijk op de poort bij trainer Martin Jol.

Hier kun je het filmpje bekijken, waar Zwartkruis de laatste ontwikkelingen bij Ajax bespreekt. Naast het nieuws over Pantelic, blikt de VI-medewerker ook vooruit op het Europa League-duel met Anderlecht van donderdag en heeft hij de nodige mededelingen.

BAH… Gebrek aan ervaring bij AZ?

AZ – Standaard…

Zo’n beetje de de hele tijd geen vuiltje aan de lucht en dan in de blessuretijd toch nog een gelijkspel. Niet nodig als je het mij vraagt en ik denk dan ook dat we het op een gebrek aan ervaring kunnen gooien. AZ had of de wedstrijd af moeten maken of de boel echt potdicht moeten gooien. Nu werd het geen van beide en Tom Egberts zei het goed:

‘AZ heeft vanavond met 1-1 verloren’

De kansen van AZ tegen Standard Luik (met gokje)

Vanavond is het zover: dan beleeft tegen Standard Luik z’n thuisdebuut in de Champions League. AZ is niet bepaald in goede doen, maar de Alkmaarders zijn vol goede moed voor het duel van vanavond in het DSB Stadion. De historische balans van AZ in thuiswedstrijden is in ieder geval iets dat de fans hoopgevend kan stemmen. De ontmoeting met Standard wordt voor AZ de 34ste thuiswedstrijd in Europees verband. Van de 33 eerdere thuisoptredens verloren ze er maar één. (2-3 tegen Everton op in 2007) . Bij de 32 andere thuiswedstrijden stapten de spelers van AZ 23 keer als winnaar van het veld, terwijl de overige negen duels in een gelijkspel eindigden. (bron: VI)

Ik denk dat AZ vanavond met 2-0 wint, want ik schat de Belgische kampioen toch echt nog wel wat lager in dan die van Nederland!

Verrassend: Saidi weer welkom bij NEC

De arbitragezaak van NEC tegen Saidi Ntibazonkiza (als jullie het niet erg vinden schrijf ik hierna weer gewoon Saidi…) gaat niet door. De aanvaller had zich in Nijmegen aanvankelijk onmogelijk gemaakt door werkweigering, maar zoals het er nu uit ziet maakt hij binnenkort zijn rentree voor de ploeg van Dwight Lodeweges. Saidi zet alsnog zijn handtekening onder het contract dat NEC hem in winterstop aanbood, maar waar hij ondanks gemaakte afspraken in augustus onderuit probeerde te komen. De aanvaller eiste een beter contract dan was afgesproken en liet zich vervolgens niet meer zien in Nijmegen. Het spreekt voor zicht dat NEC daarna behoorlijk klaar was met hem. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ze nu allemaal grote fans van hem zijn, maar het is een feit dat Lodeweges iemand nodig heeft die doelpunten maakt en Saidi schiet er af en toe nog wel eens eentje in…

Tomasson wil kampioen worden met Feyenoord

Feyenoord-aanvaller Jon Dahl Tomasson, die dit seizoen al vijf keer scoorde, vertelt deze week  in Sportweek dat hij zijn doelpunten weliswaar belangrijk vindt, maar dat hij wel een hoger doel heeft in De Kuip. “Als het aan mij ligt worden we nog een keer kampioen. Ik hoef hier absoluut niet meer weg. Ik wil graag een nieuw contract tekenen en hier jaren blijven.” Tijdens zijn vorige periode als Feyenoorder won Tomasson onder andere de UEFA Cup.

Koeman vol goede moed voor AZ-Standard Luik

Ondanks de nederlagen van de afgelopen weken maakt AZ-trainer Ronald Koeman zich niet al teveel zorgen over de wedstrijd die zijn mannen morgen spelen tegen Standard Luik in het kader van de Champions League. “Ik ben niet bang dat deze periode lang gaat duren, want we hebben kwaliteit genoeg”, aldus Koeman tijdens een persconferentie.  “We spelen tegen Standard Luik niet met dezelfde ploeg als tegen FC Utrecht. Het is meer dan ooit het moment om terug te gaan naar vastigheid. Het wordt een heel moeilijk karwei, maar absoluut niet onmogelijk’, sprak Koeman. ‘Ze hebben een fysiek sterk team dat compact kan spelen. Voorin hebben ze ook veel snelheid. We hebben genoeg beelden van Standard gezien om niet verrast te worden.’