Categorie: "AZ"

LIVE: PAS Giannina – AZ en Arouca – Heracles

Schermafbeelding 2015-10-09 om 12.10.17Nog een uurtje, dan mogen AZ en Heracles aan de slag voor hun uitwedstrijden in de voorronde van het Europa League-toernooi. Heracles was vorige week veel sterker dan het bezoekende FC Arouca (de nummer vijf van Portugal van vorig seizoen), maar kreeg na het zelf missen van de nodige grote kansen in de slotfase de 1-1 om de oren en moet dus vanavond minstens één keer scoren. AZ won vorige week in het eigen AFAS Stadion weliswaar, maar met het kleinst mogelijke verschil. Het werd 1-0 tegen PAS Giannina uit Griekenland. En dus is het te hopen dat de ploeg van John van den Brom zelf snel scoort. In dat geval moet de tegenstander namelijk drie keer scoren in verband met het uit gescoorde doelpunt dat AZ dan zou hebben.

Beide duels zijn rechtstreeks te zien op de kanalen van FOX Sports.

Toch nog Nederlandse overwinning in Europees weekje…

Schermafbeelding 2014-04-11 om 09.12.02Waar Ajax en Heracles niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel, heeft AZ in de derde voorronde van de Europa League de kleinst mogelijke zege geboekt. Het thuisduel met het Griekse PAS Giannina eindigde donderdag in 1-0. De Alkmaarders hadden in de eerste helft een overwicht, dat niet tot al teveel grote kansen leidde. Veelzeggend was dat er in 38e minuut een dood spelmoment voor nodig was om op voorsprong te komen. Derrick Luckassen kopte bij de tweede paal raak na een hoekschop van Stijn Wuytens.

Nieuwe AZ-aanvoerder Ron Vlaar is vol goede moed over nieuw seizoen

Schermafbeelding 2016-07-27 om 19.02.44Ron Vlaar is dit seizoen de nieuwe aanvoerder van AZ. De 32-voudig Oranje-international neemt de band over van Markus Henriksen, die zijn zinnen heeft gezet op een vertrek uit Alkmaar. “Dit blijft natuurlijk iets moois. Ik ben er heel trots op”, laat Vlaar weten in De Telegraaf. “Wat mijn rol betreft zal er verder niet veel veranderen ten opzichte van afgelopen seizoen. Of ik nu wel of geen aanvoerder ben: ik probeer altijd een voorbeeld te zijn voor mijn medespelers.” Eerder was de 31-jarige verdediger al aanvoerder bij zijn vorige clubs Feyenoord en Aston Villa.

Weghorst van Heracles naar AZ, transfer Janssen op komst?

Schermafbeelding 2014-09-30 om 12.34.43Het zou zo maar kunnen dat een transfer van Vincent Janssen wat dichterbij is gekomen. Wout Weghorst (23) maakt namelijk per direct de overstap van Heracles Almelo naar AZ. De aanvaller speelt de komende vier seizoenen zijn wedstrijden in Alkmaar. Tot genoegen van de clubleiding in die stad: “Wout is een centrumspits van wie wij denken dat er nog veel rek in zit”, zei directeur voetbalzaken Max Huiberts na afloop van de contractverlenging. “Afgelopen seizoen heeft hij bij Heracles Almelo bewezen dat hij doelpunten kan maken. Wout is balvast, goed met de rug naar de goal en mede door zijn lengte een goede kopper. Buiten zijn voetbalkwaliteiten is hij een echte winnaar. Je zie aan alles dat hij het maximale eruit wil halen.”

Vincent Janssen al in gesprek met Tottenham Hotspur

Schermafbeelding 2016-06-08 om 12.18.39Het lijkt erop dat AZ spits Vincent Janssen een mogelijke nieuwe werkgever heeft uitgekozen uit de talrijke clubs die naar zijn diensten hengelen. Hij is namelijk gesignaleerd in Londen, waar hij zou zijn om met Tottenham Hotspur te praten. De topscorer van de Eredivisie was dinsdag met zijn zaakwaarnemer in Londen om naar het aanbod van de Spurs te luisteren. De topclub die net geen kampioen werd afgelopen seizoen is waarschijnlijk amper onder de indruk van de transfersom van Janssen: AZ wil een slordige vijftien miljoen voor de aanvaller.

Janssen hoogstwaarschijnlijk niet naar Ajax, Feyenoord of PSV

Schermafbeelding 2014-08-18 om 21.20.33De kans lijkt zeer klein dat Vincent Janssen volgend seizoen nog in de Eredivisie speelt. De spits van AZ is momenteel hét onderwerp van gesprek als het om Nederlandse transfers gaat. De spits van AZ liet ook bij het Nederlands elftal zien dat hij in een prima vorm verkeert. Hij kan een transfer maken, maar níet binnen Nederland. Janssen is klaar voor de volgende stap in zijn nog prille loopbaan. De aanvalsleider van AZ maakt zich dan ook op voor een lucratieve transfer richting het buitenland. Janssen houdt alle opties open. Vanuit de Bundesliga en de Premier League, twee grote Europese competities, wordt aan hem getrokken. “Wat is een te grote stap? Van Almere naar AZ is ook een aardig grote stap en binnen negen maanden in het Nederlands elftal staan, is volgens mij een nog grotere stap. Dus daar ben ik niet bang voor. Ik ben nergens bang voor.

Raakt Heracles spits Weghorst kwijt aan AZ?

Schermafbeelding 2014-09-03 om 09.28.35Heracles-spits Wout Weghorst (23) is in gesprek met AZ over een overgang naar de club uit Alkmaar. AZ lijkt ervan uit te gaan dat topscorer Vincent Janssen vertrekt naar het buitenland en Weghorst is zijn beoogde vervanger. De kans op een vertrek lijkt groot: De Bornenaar, die twee jaar geleden de overtocht maakte van FC Emmen en zich sindsdien goed ontwikkelde, liet onlangs weten Heracles niet ten koste van alles te verlaten en in Almelo op z’n plek te zitten, maar gaf tegelijk aan ambitieus te zijn. Heracles heeft Weghorst toestemming gegeven om met AZ te onderhandelen over een contract. De aanvaller kwam twee seizoenen uit voor de ploeg uit Almelo. Daarvoor speelde hij voor FC Emmen.

Gudelj steeds meer op z’n plek bij Ajax

Schermafbeelding 2014-01-13 om 21.13.33Het ging niet meteen allemaal van een leien dakje, maar Nemanja Gudelj heeft na een ietwat stroef begin zijn plekje bij Ajax gevonden. De van AZ overgekomen middenvelder veranderde na overleg met Ajax-coach Frank de Boer licht van positie en kan zich daardoor beter profileren als aanjager van het elftal. Dat doet hij onder meer door zo nu en dan de beuk erin te gooien. “Bij een tackle moet je er zeker van zijn dat je de bal hebt. Of de man. Je moet iets raken, de man of de bal”, vertelt hij in een interview met de Volkskrant. “Dan wil ik het team wakker schudden met een redelijk grove overtreding. In het buitenland zie je zoiets veel vaker, klinkt er zelfs applaus. Hier moet alles volgens het boekje.

Van Eijden: geen Dinamo Moskou, maar AZ

Schermafbeelding 2016-04-06 om 08.40.58Geen Rusland, maar Noord-Holland… AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Rens van Eijden over een overgang naar de Alkmaarse ploeg. De 28-jarige verdediger van NEC tekent – onder voorbehoud van de medische keuring – een contract tot medio 2020, zo laat AZ weten op de officiële website. Het contract van Van Eijden met de club uit Nijmegen loopt deze zomer af. Directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ roemt Van Eijden als een “solide verdediger”. “Rens kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder.”

Feyenoord verstevigt derde plek in de Eredivisie

Schermafbeelding 2014-04-16 om 18.13.22Het lijkt er steeds meer op dat Feyenoord zich echt hersteld heeft van de superslechte serie eerder dit seizoen. De Rotterdammers zijn gisteren dankzij een simpele thuiszege op Excelsior verderop uitgelopen op nummer de achtervolgers voor plek drie in de Eredvisie: AZ, Heracles en FC Utrecht. In De Kuip won de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst simpel, met 3-0, door doelpunten van Kuyt (2) en Elia.