Categorie: "KNVB Beker"

Feyenoord geeft Kuyt, Botteghin en El Ahmadi rust met oog op bekerfinale

Schermafbeelding 2014-04-16 om 18.13.22Vanavond gaat Feyenoord op bezoek bij Heracles. De uitwedstrijd in Almelo lijkt een hinderlijk tussendoortje op weg naar de bekerfinale, maar volgens trainer Giovanni van Bronckhorst is zijn ploeg alleen bezig met het duel met Heracles.  “Dat zie ik op de training en merk ik aan de manier waarop ze met elkaar  praten”, zegt de oefenmeester op de officiële website van Feyenoord. “De jongens zijn fris en gretig. Dat is wat je als trainer graag ziet.  Het is belangrijk dat we ons zoveel mogelijk afsluiten voor de finale.”

Mogelijk geen bekerfinale voor Michiel Kramer

Schermafbeelding 2015-12-25 om 16.34.40Michiel Kramer en Feyenoord zijn nog niet van de tuchtcommissie af. Donderdagavond wordt het incident tussen Kramer en FC Groningen-speler Etïenne Reijnen opnieuw behandeld. De aanvaller van Feyenoord vergreep zich aan de verdediger, maar het incident werd niet waargenomen. De aanklager betaald voetbal heeft de tuchtcommissie verzocht om de zaak opnieuw aan het licht te brengen, meldt de KNVB woensdag via de officiële kanalen. De commissie roept naast Kramer ook Reijnen op als getuige. Indien besloten wordt om de spits te schorsen, moet Feyenoord het aanstaande zondag in de bekerfinale zonder Kramer doen.

Kuipers fluit bekerfinale Feyenoord – FC Utrecht

Schermafbeelding 2013-08-13 om 12.54.36Björn Kuipers leidt zondag in De Kuip de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. De KNVB heeft de 43-jarige scheidsrechter uit Oldenzaal voor de tweede keer aangesteld voor de eindstrijd van het toernooi om de KNVB-beker. Kuipers leidde drie jaar geleden de finale tussen AZ en PSV (2-1). ”Het is fantastisch dat ik voor de tweede keer in mijn carrière de bekerfinale mag fluiten”, zei Kuipers dinsdag. “Voor beide clubs is dit de wedstrijd van het jaar en dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Voor ons is dit een goede voorbereiding voor het EK van deze zomer.” Kuipers krijgt in Rotterdam hulp van zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, waarmee hij ook naar het EK in Frankrijk gaat.

Goed nieuws voor Feyenoord

Schermafbeelding 2015-08-18 om 11.57.51Goed nieuws voor Giovanni van Bronckhorst en Feyenoord: het herstel van Terence Kongolo verloopt vooralsnog volgens plan. De verdediger hoopt op 24 april weer fit te zijn. Op die dag speelt Feyenoord tegen FC Utrecht in de finale van de KNVB Beker. Dat meldt Voetbal International. Kongolo raakte op 13 maart dit jaar geblesseerd tijdens de competitiewedstrijd van Feyenoord op bezoek bij Vitesse (0-2). De verwachting was toen dat Kongolo tussen de vier en zes weken buitenspel zou staan.

Kongolo gaf eerder al aan dat hij er alles aan zal doen om er tijdens de bekerfinale bij te zijn. Kongolo mist naar alle waarschijnlijkheid de duels met Excelsior (thuis), FC Twente (uit), FC Groningen (thuis) en Heracles Almelo (uit).

Vanavond: FC Utrecht – VVSB (KNVB Beker)

Schermafbeelding 2014-04-28 om 18.36.07Vanavond staat de eerste halve finale in het KNVB Bekertoernooi op het programma: FC Utrecht neemt het in een uitverkochte Galgenwaard op tegen de verrassing van dit jaar: de amateurs van VVSB.

En je kunt kiezen naar wie je wilt luisteren, want de wedstrijd wordt op twee zenders uitgezonden, met twee verschillende commentatoren. Op SBS6 wordt het verslag verzorgd door Leo Oldenburger, terwijl op FOX Sports Vincent Schildkamp het commentaar voor z’n rekening neemt.

FC Utrecht – VVSB, aftrap 20.45 uur.

Scheidsrechters voor (oa) Ajax-AZ, Utrecht-Feyenoord en Feyenoord-AZ (beker)

Schermafbeelding 2014-06-21 om 18.11.21De KNVB heeft bekend gemaakt welke scheidsrechters de komende week de (top)wedstrijden in de Eredivisie en het vaderlandse bekertoernooi toegewezen hebben gekregen. De topper in de Eredivisie tussen Ajax en AZ staat komende zondag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het duel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst kan cruciaal blijken in de strijd om de landstitel: Ajax staat op één punt van koploper PSV, dat het op papier met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag een stuk eenvoudiger krijgt. Die wedstrijd, zaterdagavond om 19.45 in Eindhoven, wordt gefloten door Dennis Higler. Feyenoord, op bezoek bij FC Utrecht krijgt zondagmiddag om 14.30 uur te maken met Pol van Boekel. Het voetbalweekend wordt vrijdagavond op gang gefloten door Björn Kuipers, die is aangesteld om de ontmoeting tussen Excelsior en NEC in goede banen te leiden.

Cocu realistisch na PSV – FC Utrecht: zondag tijd voor ommekeer

Schermafbeelding 2014-10-08 om 09.06.16PSV-trainer Phillip Cocu concludeerde gisteren na afloop van PSV – FC Utrecht dat zijn ploeg terecht had verloren. “Het zat er vandaag niet in, we hadden geen goede dag. Zondag moeten we dit omdraaien”, aldus Cocu in een eerste reactie bij FOX Sports. Op de persconferentie sprak hij in ongeveer dezelfde woorden. “Ik kan niet meer zeggen dan dat we verdiend verloren hebben van een uitstekend FC Utrecht.” Cocu loofde na afloop vooral de speelstijl van de bezoekers. “Ik wil Utrecht feliciteren met de wedstrijd en de overwinning. Ik heb een staaltje discipline gezien en verdedigden heel compact. Ze waren bovendien in staat het de hele wedstrijd vol te houden”, aldus de trainer die tegelijkertijd concludeerde dat zijn ploeg niet in staat was het spel naar zich toe te trekken. “We hadden te veel spelers die absoluut niet de vorm van de dag hadden. We hebben er wel keihard voor gewerkt, maar echt heel veel kansen hebben we eigenlijk niet gehad. Ik kan niet meer zeggen dan dat we verdiend verloren hebben.”

De loting van de halve finales KNVB Beker

Schermafbeelding 2013-10-30 om 11.44.53Zojuist is de loting geweest voor de halve finales van de KNVB Beker.

FC Utrecht, dat vanavond verrassend won in Eindhoven, mag uitkomen tegen die andere grote verrasing; VVSB.

De andere halve eindstrijd gaat tussen Feyenoord (0-1 winst bij Roda) en AZ dat thuis met de nodige moeite de amateurs van HHC Hardenberg versloeg (1-1)

Beide duels worden woensdag 3 maart gespeeld.

Live: PSV – FC Utrecht

Schermafbeelding 2014-04-16 om 18.48.19Zo… na de bekerpotjes van dinsdag en gisteren is het vandaag aan PSV en FC Utrecht om in Eindhoven de laatste kwartfinale af te werken. Thuisploeg PSV is (vanzelfsprekend) topfavoriet voor dit duel, maar de bezoekers uit de Domstad hebben zich in het verleden vaker een ware cupfighter getoond.

Wie wordt na AZ, VVSB en Feyenoord de vierde ploeg die naar de halve finales gaat?

PSV – FC Utrecht vanaf 0.45 uur live op FOX Sports

KNVB Bekerloting voor de kwartfinales

Schermafbeelding 2015-10-28 om 12.00.20De ploegen die deze week de volgende ronde hebben bereikt weten waar ze aan toe zijn: Bij de loting voor de kwartfinales voor de KNVB beker vielen een paar fraaie affiches te noteren. PSV ontvangt in Eindhoven FC Utrecht. Feyenoord moet in Limburg van Roda JC winnen om de droom op een finale in de eigen Kuip overeind te houden. Voor het eerst in de historie staan twee amateurclubs in de kwartfinales van het bekertoernooi. HHC uit Hardenberg speelt in Alkmaar tegen AZ. VVSB kreeg ook een uitwedstrijd toebedeeld. De amateurclub uit Noordwijkerhout treft FC Den Bosch uit de Jupiler League.