Categorie: "de oude doos"

BAM! wat een kanonskogel-vrije trap van AZ-tegenstander Aliyev (video)

Toen ik gisteren uit mijn werk naar huis reed, was op de radio net het live verslag van Anzhi – AZ begonnen. De heren verslaggevers hadden het over één van de spelers van de Russen, die jaren geleden tijdens jeugdtoernooi in Nederland zo’n lekkere vrije trap had binnengeschoten; Aliyev. Nou deed dat vaag wel een belletje rinkelen, maar om nou te zeggen dat ik het helemaal lekker in mijn geheugen had, neuh… Dus heb ik net maar even Youtube erbij gepakt. Kolere, wat een streep, vanaf meer dan veertig meter! Kijk maar:

AZ-hooligan sloopt trein na nederlaag bij FC Groningen (met filmpje!)

Je verliest in Groningen en dan… sloop je op de weg terug naar huis gewoon even een trein. Dat was in ieder geval het super-idee van een aantal supporters van AZ. Eén fan van de Alkmaarse voetbalclub zit vast voor vernielingen aan een treinstel. Hij werd in Zwolle gearresteerd. Van de overige supporters die zich niet aan de regels hielden, zijn de namen bij de politie bekend, zo meldt de politie. Bij het lezen van dit bericht was er natuurlijk maar één filmpje waar ik aan moest denken: …DEZE :

Wat een heerlijk doelpunt was dit toch: Benjamin Martha voor RBC

RBC is geen profclub meer... Benjamin Martha speelt inmiddels na de nodige omzwervingen bij de amateurs van SC Feyenoord (dat heb ik op moeten zoeken hoor, het is niet zo dat ik iedereen die betaald voetbal heeft gespeeld de rest van zijn carriere blijf volgen) maar sodemieters… wat was dit toch een heerlijke goal. Als je zo’n doelpunt maakt op een WK, dan wordt je er de rest van je leven mee doodgegooid, maar omdat deze werd gemaakt in de Jupiler League, ben je hem eigenlijk vergeten. Het is dat ik hem toevallig tegen kwam op Youtube. Wat een heerlijk doelpunt!

Nederland – Duitsland vriendschappelijk? …Elia heeft het begrepen:

Een vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Duitsland. Ik blijf het raar vinden klinken. Volgens mij kan dat toch helemaal niet? Zonder direct de oorlog erbij te halen, want dat vind ik wel erg makkelijk: in 1974 hebben ze onze wereldcup gejat… Gelukkig ben ik niet de enige die de wenkbrauwen fronst bij het horen van een vriendschappelijke confrontatie met de oosterburen:

Jarig: de op-één-na beste voetballer ooit: …Pelé

Van harte gefeliciteerd; Pelé!

Goed, ik heb de beste man nooit ‘live’ zien voetballen, maar ik denk dat ik basis van televisiebeelden, gewoon bij mijn mening blijf dat Pelé niet de beste voetballer is die ooit op deze aarde heeft rondgelopen. Die eer is in mijn ogen toch echt gewoon weggelegd voor Diego Armando Maradona. Maar goed, dat Pelé een geweldenaar was op het voetbalveld, staat natuurlijk als een paal boven water. Vandaag wordt hij 72 jaar oud. Zou hij een kaartje krijgen van Pluisje?

bekijk HIER een filmpje met mooie oude beelden van Pelé