Categorie: "Hit of Shit?"

Bastian Schweinsteiger stopt bij De Mannschaft

Schermafbeelding 2016-07-29 om 21.14.18Een eind aan een tijdperk: Bastian Schweinsteiger is international-af. De middenvelder (31) stelt zich niet langer beschikbaar voor de Duitse voetbalploeg. Schweinsteigerheeft bondscoach Joachim Löw (je weet wel…) laten weten dat hij zijn interlandloopbaan beëindigt. Schweinsteiger speelde 120 interlands voor Duitsland. Het hoogtepunt voor de middenvelder was het behalen van de wereldtitel in 2014 in Brazilië. Bij het EK in Frankrijk speelde Schweinsteiger zijn laatste interland. Duitsland verloor in de kwartfinale met 2-0 van de Fransen.

Engels tabloid speelt ‘op de man’ met foto van Rooney jr.

Schermafbeelding 2016-06-29 om 12.05.26Engeland ging er gisteren keihard af tegen IJsland. Een blamage en dus is de kritiek op het Engelse elftal is niet mals. De Britse boulevardkrant The Sun ging echter een stapje te ver en krijgt veel hoon over zich heen. The Sun had op de voorpagina een grote foto van Kai Rooney geplaatst, het zoontje van de Engelse aanvoerder Wayne Rooney. Het ventje baalde als een stekker van de uitschakeling van zijn vader en land. ‘Oh pap! Wat heb je gedaan?’ schrijft de sensatiekrant bij het plaatje. Het onderschrift luidt: ‘Kai radeloos nadat papa Wayne Engeland naar uitschakeling leidt’. Coleen Rooney, de vrouw van de Manchester United-speler, was verbijsterd toen ze de voorpagina onder ogen kreeg:

Sorry hoor: maar wie wil er nou eigenlijk dat België het EK wint?

Schermafbeelding 2016-06-14 om 11.06.58Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg een beetje de indruk dat de media het Nederlandse volk in een soort België-supportersrol probeert te dwingen waar (bijna) niemand op zit te wachten.

Televisieprogramma’s, krantenartikelen, het maakt niet uit: in vrijwel alle berichtgeving wordt min of meer verwacht dat de Nederlandse voetballiefhebber bij afwezigheid van Oranje dan nu maar hoopt dat onze Zuiderburen Europees Kampioen worden…

Het maakt mij eerlijk gezegd amper uit wie het EK wint, maar ik weet wel van wie ik het liever niet heb: …inderdaad …België. En ik heb sterk de indruk dat heel veel mensen dat met me eens zijn.

Oranje stijgt op FIFA-lijst naar veertiende plek (…België staat tweede)

Schermafbeelding 2016-03-31 om 13.56.28Zou het een eerbetoon van de FIFA zijn aan het adres van Johan Cruijff, of toch gewoon het keiharde cijferwerk na de afgelopen oefenpotjes? Hoe dan ook: Het Nederlands elftal is op de ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA drie plaatsen gestegen. Op de donderdag uitgebrachte ranking neemt Oranje de veertiende plek in. Nederland speelde na het uitbrengen van de vorige ranglijst, begin april, twee duels. Vrijdag eindigde de uitwedstrijd tegen Ierland in 1-1 en woensdag won het elftal van bondscoach Danny Blind met 2-1 in Polen.

Zin in een ‘niks-aan-de-hand-WK-remix’? Download ‘Dit Keer…’ gratis!

Schermafbeelding 2014-06-20 om 19.35.52Ook je huis vol, komende maandag, als Nederland het opneemt tegen Chili? Dan kun je hier een nummertje downloaden om het hele spul in beweging te krijgen. Deel ‘m met oma in haar juichpak, de buurman met z’n opblaasklomp en de rest van de vrienden en familie die je pils op komen drinken: de remix van “Dit Keer”! Het WK-nummer van Ruben van der Meer, Jamai en Tijl Beckand, in de dikke vette power-remix van Pierre Derrière & De Rotte Mossels!

Klik hier om ‘m gratis te downloaden

Fenerbahce of Galatasaray?

Wesley Sneijder is niet van de partij, maar Dir Kuijt staat vanavond waarschijnlijk gewoon aan de aftrap bij misschien wel de meest beladen wedstrijd in de Europese competities: Fenerbahce – Galatasaray.

Wat is jullie favoriete Turkse club? Geef je mening bij de poll rechtsonder op de pagina. Een toelichting kun je geven bij de reacties onder dit bericht.

Usaine Bolt mag meespelen in wedstrijd Manchester United

Grappig: Sprintkanon Usain Bolt (26) mag volgende zomer meespelen in een oefenwedstrijd van Manchester United tegen Real Madrid. Dat heeft manager Sir Alex Ferguson van de Engelse club bekendgemaakt. Bolt heeft al meerdere malen verklaard een groot fan te zijn van de Mancunians en uitte zijn wens om mee te mogen spelen regelmatig. Het gaat niet om een wedstrijd van het huidige Manchester United met sterren als Robin van Persie en Wayne Rooney, maar van een groep oud-spelers van de club, die het in een wedstrijd voor een goed doel opnemen tegen gestopte spelers van Real Madrid.