Categorie: "Patrick Kluivert"

Patrick Kluivert wil trainer worden bij FC Barcelona

Schermafbeelding 2015-09-06 om 11.25.30Tsja… dat willen we allemaal wel… Werken met de beste spelers van de wereld, bij een club die altijd om alle prijzen mee doet… Patrick Kluivert beleefde de meest doelpuntrijke periode uit zijn carrière bij FC Barcelona. De voormalige topspits kijkt nog steeds met veel plezier naar zijn oude werkgever. Kluivert vertrok in de zomer van 2004 naar Newcastle United en een aantal maanden later maakte ene Lionel Messi zijn debuut bij Barcelona. “Hij heeft het voetbal een andere dimensie gegeven”, vertelt de oud-international aan de Spaanse krant AS. Kluivert maakte in zes jaar 120 goals voor Barça, de club waar hij best aan het roer zou willen staan.

Curaçao wil met Kluivert naar het WK 2018 in Rusland

Schermafbeelding 2014-01-24 om 09.45.42Ik zag ‘m nit aankomen, en ik denk veel andere voetballiefhebbers ook niet. Maar toch is het echt waar: Patrick Kluivert is de nieuwe bondscoach van Curaçao. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona begint eind maart bij de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in de Concacaf-zone tegen Montserrat en krijgt de opdracht mee om met Curaçao plaatsing af te dwingen voor het WK 2018 in Rusland. Dat gaat nog niet meevallen, Curaçao staat op dit moment 160ste op de wereldranglijst van de FIFA.

Huntelaar passeert Bergkamp op Oranje-topscorerslijst

Schermafbeelding 2014-11-17 om 11.49.05Klaas-Jan Huntelaar was met twee doelpunten tegen Letland belangrijk voor Oranje in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Letland. Door zijn twee doelpunten passeert de Hunter Dennis Bergkamp op de all-time topscorerslijst van Oranje. Huntelaar maakte tegen Letland zijn 37e en 38e doelpunt in zijn interlandloopbaan. Daarmee passeert hij Bergkamp en komt hij terecht de derde plaats op de topscorerslijst van Oranje, twee doelpunten achter Patrick Kluivert.

Huntelaar loopt nog elf doelpunten achter op de topscorer aller tijden van Oranje. Dat is namelijk Robin van Persie, die gisteren ook trefzeker was tegen Letland.

David Beckham (37): ploeggenoot Zlatan bij Paris Saint-Germain

Zo… dat is best een opvallende overgang, als ‘ie daadwerkelijk door gaat: Volgens de BBC (toch niet echt een onbetrouwbare bron) staat David Beckham namelijk aan de vooravond van een overgang naar Paris Saint-Germain. De Franse club heeft een persconferentie aangekondigd voor donderdagmiddag vijf uur. In Engeland weten ze zeker wat het onderwerp is van de ingelaste bijeenkomst: David Beckham.

Barcelona is nr.1, maar Kluivert sluit Real Madrid niet uit

Als het aan Patrick Kluivert ligt, wordt hij in de toekomst nog eens trainer van zijn geliefde Barcelona. Maar… de huidige assistent-bondscoach en trainer van Jong FC Twente sluit evenwel een baan als coach van Real Madrid, de aartsrivaal van Barcelona, niet uit. “Er zijn meer grote teams, Barcelona staat bij mij wel op nummer één, maar als Real Madrid dan voorbij komt, waarom niet?’ Kluivert stond tussen 1998 en 2004 als speler onder contract bij Barcelona.

Ajax verliest ook wedstrijd om ‘kleine Super Cup’

Goed, bij de grote jongens heet het de Johan Cruijff Schaal, maar de waarde is het zelfde: een supercup, een wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen. Maar net als de mannen van Frank de Boer is ook Jong Ajax er niet in geslaagd deze prijs te pakken. Het FC Twente van Patrick Kluivert was met 2-0 te sterk in het duel waarin veel bekende namen in actie kwamen.

Van Gaal wil Kluivert bij Oranje

Het kan bijna niet anders, of Patrick Kluivert wordt de assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Van Gaal wil het, Kluivert lijkt er oren naar te hebben en FC Twente staat positief tegenover een mogelijke rol van de oud-international. Kluivert, die vorig jaar Jong FC Twente naar de beloftetitel leidde, is gevraagd naast Danny Blind als assistent aan de slag te gaan bij Oranje.