Categorie: "Transfernieuws"

‘Traoré op huurbasis van Chelsea naar Ajax’

Schermafbeelding 2014-09-10 om 08.59.55Het ging er gisteren al over en het lijkt er sterk op dat het vandaag rond gaat komen:  Bertrand Traoré wordt bij Ajax de opvolger van Arek Milik. De Telegraaf meldt in ieder geval dat Ajax erin geslaagd is de twintigjarige Traoré op huurbasis over te nemen van Chelsea. De ochtendkrant kopt dat Ajax zijn ‘droomspits’ te pakken heeft en dat men een akkoord heeft bereikt met Chelsea. Hoofdcoach Peter Bosz wordt herenigd met Traoré, die hij al anderhalf jaar tot zijn beschikking had in zijn tijd bij Vitesse. Toen maakte de spits uit Burkina Faso in totaal zestien doelpunten. Na zijn sterke seizoen 2014/15, waarin hij dertien keer scoorde, keerde Traoré terug bij Chelsea.

Ajax wil oude Eredivisie-bekende naar Amsterdam halen

Schermafbeelding 2015-08-05 om 19.22.45Er is geld voor versterkingen, dat is duidelijk na het vertrek van Arek Milik. Volgens VoetbalPrimeur wil Ajax Bertrand Traoré (een oude bekende van trainer Peter Bosz) naar Amsterdam halen. De Amsterdammers hopen de in Burkina Faso geboren aanvaller nog voor het duel met FK Rostov te huren van Chelsea, weet de site. Achter de schermen werkt Ajax zelfs al aan het papierwerk zodat snel gehandeld kan worden als er met alle partijen een akkoord is. Dat is nodig omdat Traoré een speler van buiten de Europese Unie is. Ajax heeft tot maandag 24.00 uur om bij de UEFA een nieuwe speler aan te melden voor de play-offs van de Champions League. Een woordvoerder van Ajax laat weten dat de club niet reageert op transfers zolang deze nog niet officieel zijn.

Transfernieuws: Is er nog iemand die Bel Hassani ophaalt bij Heracles?

Schermafbeelding 2014-02-18 om 10.15.10Misschien is de uitschakeling in de voorronde van de Europa League toch ergens goed voor geweest… Ondanks interesse van diverse clubs speelt Illiass Bel Hassani nog altijd bij Heracles Almelo. En het is nog maar de vraag of de middenvelder überhaupt van club gaat veranderen voor de transferdeadline. Heracles is niet direct van plan om op elk bod op Bel Hassani in te gaan. “Er zijn een paar biedingen op Illiass gedaan door buitenlandse clubs, maar die zijn nog niet interessant genoeg voor ons”, vertelt algemeen directeur Nico-Jan Hoogmaaan VI. “Het balletje ligt nu dus bij de geïnteresseerde partijen.”

De Boer nieuwe trainer bij Internazionale

Schermafbeelding 2013-11-17 om 19.11.34Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is het dan zeker: Frank de Boer wordt de nieuwe trainer van Internazional als opvolger van Roberto Mancini. De Boer, die na afloop van vorig seizoen vertrok bij Ajax, is na Clarence Seedorf (AC Milan) pas de tweede Nederlandse trainer in de Serie A. De Boer stond al een tijd te boek als de droomkandidaat van technisch directeur Piero Ausilio. Na het ontslag van Mancini, die zijn laatste oortje versnoepte door een 6-1 oefennederlaag tegen Tottenham Hotspur, waren de onderhandelingen met de Nederlander dan ook snel afgerond. Voor De Boer wordt het zijn eerste buitenlandse avontuur als trainer. Nadat hij was gestopt als speler, kreeg hij eerst de jeugd van Ajax onder zijn hoede. Vervolgens ging hij aan de slag als assistent bij het Nederlands elftal, om na het vertrek van Martin Jol als hoofdtrainer terug te keren in Amsterdam.

Goals Havenaar wekken interesse buitenlandse clubs

Schermafbeelding 2014-04-28 om 19.58.13Raakt ADO Den Haag Mike Havenaar nog kwijt voor het seizoen een paar weken onderweg is? Dat zou zomaar kunnen. De boomlange aanvaller begon het seizoen 2016/17 zaterdag uitstekend, door direct tweemaal te scoren in de eerste speelronde tegen Go Ahead Eagles. Havenaar spits had een grote rol in de 3-0 overwinning van ADO Den Haag, maar met zijn goede spel trekt hij ook de aandacht van andere clubs. Omroep West weet dat de 29-jarige Havenaar gevolgd wordt in drie andere competities. Volgens de regionale radio- en televisiezender is er aandacht vanuit de Premier League, de Bundesliga en de Chinese Super League. Om welke clubs het daarbij gaat is niet bekend. ADO Den Haag is zich er echter van bewust dat het bij exorbitanten bedragen geen ‘nee’ zal blijven zeggen tegen een vertrek van Havenaar.

De Jong tekent bij, maar waarschijnlijk geen zomertransfers meer voor PSV

Schermafbeelding 2014-10-08 om 09.06.16PSV-supporters die nog verwachten dat hun club een grote slag gaat slaan op de transfermarkt, moeten daar maar niet te hard op rekenen. Op de mogelijke komst van Marco van Ginkel na hoeven de supporters van de landskampioen deze zomer geen aankopen meer te verwachten. Dat bevestigt technisch manager Marcel Brands. “Mensen willen graag transfers zien, maar ik denk dat de belangrijkste taak is om deze groep bij elkaar te houden. Deze selectie is nog betrekkelijk jong en kan nog beter worden. Om die bij elkaar te houden is mijn grootste doel”, citeert Omroep Brabant Brands, die nog geen duidelijkheid kan geven over het al dan niet halen van Van Ginkel. “We zijn afhankelijk van Chelsea. Ik weet dat Marco graag wil, maar de geluiden van Chelsea zijn dat daar voorlopig nog geen duidelijkheid over komt.”

Feyenoord lijkt Ajax en PSV te kloppen op de transfermarkt

Schermafbeelding 2014-04-16 om 18.13.22Het lijkt er sterk op dat Feyenoord binnenkort Edison Flores aan de selectie kan toevoegen. De 22-jarige linksbuiten van Universitario de Deportes uit Peru geniet al langere tijd belangstelling van verschillende clubs uit de Eredivisie, maar nu meldt het Peruviaanse Libero dat de club uit Rotterdam-Zuid dicht bij de definitieve transfer van de aanvaller is. Overigens is de komst nog allerminst zeker, want er zijn de afgelopen tijd al meerdere berichten geweest over mogelijk definitieve transfers. In juni berichtte datzelfde Libero nog dat PSV en Bayer Leverkusen jacht maakten op Flores en vier dagen geleden leek het erop dat Ajax de concurrentie had afgetroefd…

FC Utrecht wil Braafheid als Letschert inderdaad naar de Serie A gaat

Schermafbeelding 2013-11-18 om 19.16.42In Utrecht wordt al druk nagedacht hoe er gehandeld moet worden als de club Timo Letschert kwijt raakt aan de Serie A. De verliezend bekerfinalist heeft Edson Braafheid op het oog als opvolger van Letschert, die de overstap lijkt te gaan maken naar Italië. Sassuolo onderhandelt momenteel met Utrecht over een transfer van de verdediger. VI meldde woensdagavond dat de nummer zes van de Serie A miljoenen wil betalen voor Letschert (23). Utrecht kan dat geld goed gebruiken en lijkt het transferbedrag ook niet te gaan investeren in een nieuwe speler. De gewenste vervanger van de stopper loopt al een paar weken rond op het trainingscomplex van de Domstedelingen. De transfervrije Braafheid (33) traint namelijk mee bij de formatie van trainer Erik ten Hag.

Wat wordt het voor Hakim Ziyech? AS Roma of toch de Premier League?

Schermafbeelding 2014-12-27 om 16.43.47We vragen het ons bij elkaar al meer dan een jaar af: waar ligt de toekomst van Hakim Ziyech? Het zou zomaar kunnen dat hij naar de Premier League vertrekt. De Engelse promovendus Burnley is volgens Voetbal International bereid om ver te gaan voor de 23-jarige spelmaker van FC Twente. Twente heeft de eerste gesprekken met Burnley al achter de rug, meldt het weekblad vrijdag. De club die afgelopen seizoen kampioen werd in het Championship wil Ziyech het liefst zo snel mogelijk toevoegen aan de selectie. Burnley zou bereid zijn om een ‘flinke transfersom’ te betalen, maar een exact bedrag wordt niet genoemd. Twente verlangt tussen de tien en vijftien miljoen euro voor de Marokkaans international.

Wederom opmerkelijk transfergerucht: Mario Gomez gespot in Amsterdam

Schermafbeelding 2016-05-09 om 09.07.36Opnieuw een opmerkelijk gerucht op de open dag van Ajax staat op het punt om spits Arek Milik kwijt te raken aan Napoli. Een logisch gevolg is dat de Amsterdamse geruchtenmolen weer op volle toeren gaat draaien. Duitse topspits Mario Gomez zou in Amsterdam zijn. Dat tweet Quirijn Caspers, hockeyer van Kampong. Heel veel hoop hoeven de Ajax-fans echter niet te koesteren: er zijn geen beelden van Gomez in Amsterdam. Super Mario kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor het Turkse Besiktas, maar staat onder contract bij Fiorentina. De Duitser heeft in Italië nog een contract tot de zomer van 2017. Ajax werd vrijdag ook al gelinkt aan Mario Balotelli.