Categorie: "vitesse"

‘Traoré op huurbasis van Chelsea naar Ajax’

Het ging er gisteren al over en het lijkt er sterk op dat het vandaag rond gaat komen:  Bertrand Traoré wordt bij Ajax de opvolger van Arek Milik. De Telegraaf meldt in ieder geval dat Ajax erin geslaagd is de twintigjarige Traoré op huurbasis over te nemen van Chelsea. De ochtendkrant kopt dat Ajax zijn ‘droomspits’ te pakken heeft en dat men een akkoord heeft bereikt met Chelsea. Hoofdcoach Peter Bosz wordt herenigd met Traoré, die hij al anderhalf jaar tot zijn beschikking had in zijn tijd bij Vitesse. Toen maakte de spits uit Burkina Faso in totaal zestien doelpunten. Na zijn sterke seizoen 2014/15, waarin hij dertien keer scoorde, keerde Traoré terug bij Chelsea.

Ajax wil oude Eredivisie-bekende naar Amsterdam halen

Er is geld voor versterkingen, dat is duidelijk na het vertrek van Arek Milik. Volgens VoetbalPrimeur wil Ajax Bertrand Traoré (een oude bekende van trainer Peter Bosz) naar Amsterdam halen. De Amsterdammers hopen de in Burkina Faso geboren aanvaller nog voor het duel met FK Rostov te huren van Chelsea, weet de site. Achter de schermen werkt Ajax zelfs al aan het papierwerk zodat snel gehandeld kan worden als er met alle partijen een akkoord is. Dat is nodig omdat Traoré een speler van buiten de Europese Unie is. Ajax heeft tot maandag 24.00 uur om bij de UEFA een nieuwe speler aan te melden voor de play-offs van de Champions League. Een woordvoerder van Ajax laat weten dat de club niet reageert op transfers zolang deze nog niet officieel zijn.

Van Wolfswinkel keert terug bij Vitesse

Vitesse heeft Ricky van Wolfswinkel aangetrokken als nieuwste aanwinst. Het betekent een terugkeer van een verloren zoon. De aanvaller maakte immers zijn debuut in het betaalde voetbal in Arnhem in 2008, en vertrok in de zomer van 2009 naar FC Utrecht. In de Domstad kwam de spits tot volle wasdom. Daarna trok hij naar Sporting Lissabon, dat hem vervolgens doorverkocht aan Norwich City. Bij de Engelse club raakte zijn loopbaan in het slop. Ook een verhuur door de Britten aan Saint-Etienne bood geen soelaas.

Büttner transfervrij op weg naar nieuw Premier League-avontuur

Oef… als je het nou over een speler hebt die min-of-meer van de radar is verdwenen, dan heb je het toch wel over Alexander Büttner… Onze landgenoot maakte naam met een droomtransfer van Vitesse naar Manchester United,, maar is daarna toch niet echt in een opwaartse carriere-spiraal terecht gekomen… Qua geld misschien, maar toch zeker niet op het punt van publiciteit/prestaties… Misschien dat daar nu weer verandering in komt. De verdediger kan namelijk op belangstelling rekenen uit de Premier League. De linksback mag een aanbieding verwachten van West Ham United, dat naarstig op zoek is naar een vervanger voor de geblesseerde eerste keus Aaron Cresswell.

Vitesse trots op droomtransfer Kevin Diks naar Fiorentina

Met een gevoel van trots neemt Vitesse afscheid van Kevin Diks. De rechtsbenige jeugdinternational (19) meldt zich dinsdag bij Fiorentina voor de medische keuring. Voor de vleugelverdediger komt hiermee een einde aan een periode van elf jaar in Arnhem. ”Dit is een transfer die voor iedereen goed uitpakt. Wij zijn blij met de deal en voor Kevin is het een prachtige stap. Ook is het een goed signaal dat wij zelf opgeleide jeugdspelers voor een aantrekkelijk bedrag naar een grote club in het buitenland kunnen verkopen. Dat maakt ons gepast trots”, aldus technisch directeur Mo Allach in een verklaring op de clubwebsite.

Vitessesupporters halen Argentijn naar Arnhem

Grappige actie… De Argentijn Juan Silvestre (43) uit Buenos Aires is al twintig jaar fanatiek supporter van Vitesse. Via social media heeft hij intensief contact met supporters. Eén van hen ontmoette Juan in de Argentijnse hoofdstad en hij besloot vorig jaar november: deze supporter moeten we naar Arnhem halen. Via een crowdfunding actie op Facebook en donaties op de tribunes is het nu gelukt: door supporters is voldoende geld binnengehaald voor een ticket. De bijdragen waren hartverwarmend: van twee euro tot vijftig euro. 

Henk Fraser aan de slag bij Vitesse

Het zat er al een beetje aan te komen, maar inmiddels is het officieel: Henk Fraser wordt de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. Dat meldt De Gelderlander maandagochtend. Fraser was persoonlijk al rond met Vitesse, maar Vitesse moest nog een afkoopsom overeenkomen met zijn huidige club ADO Den Haag. Volgens het eerder genoemde medium is die overeenkomst inmiddels gesloten en dus is het zo goed als zeker dat Fraser volgend seizoen aan het roer staat bij de Arnhemmers. Maandagmiddag wordt de oefenmeester gepresenteerd door Vitesse. Hij zal vermoedelijk een contract voor twee jaar tekenen bij de Gelderse club.

Trainerswissel? Henk Fräser gaat met ADO praten, maar vindt Vitesse mooie club

Wie een beetje tussen de regels door kan lezen, zal het waarschijnlijk meteen door hebben: de kans lijkt groot dat Henk Fraser ADO Den Haag verruilt voor Vitesse. De oud-Feyenoorder is één van de topkandidaten bij de Arnhemse club. ”Ik denk dat Henk uitstekend bij Vitesse past. Vitesse is interessant en een prachtige uitdaging”, laat zaakwaarnemer Hakim Simani weten aan de NOS. Ook Fraser zelf kwam maandag met een reactie. De trainer in Haagse dienst had altijd goed contact met de in 2013 overleden ‘Mister Vitesse’ Theo Bos: ”Theo zat bij mij op de trainerscursus en was daar veruit de beste man. Toen spraken we ook over Vitesse en dan hoor je weleens wat. Ik vind Vitesse een mooie club. Maar eerst ga ik met ADO in gesprek en dan zien we wel verder.”

Daar gaan we: NEC – Vitesse

De meeste aandacht zal vandaag uitgaan naar Ajax – PEC Zwolle, waar Johan Cruijff groots zal worden herdacht, maar ook voordat het zover is, staan er al een paar interessante potjes op het programma, zowel in de Eredivisie als in het buitenland. Om te beginnen zo meteen de Gelderse Derby: NEC – Vitesse. Meestal weinig goed voetbal, maar volop strijd. Laten we hopen op een interessante pot! Aftrap 12.30 uur in De Goffert.