Categorie: "Jupiler League"

Tighadouini naar het buitenland, of toch naar Ajax, Feyenoord of PSV?

Schermafbeelding 2015-06-23 om 09.23.09Het leek er een tijdje op dat er vast wel een Nederlandse (top)club zou zijn die Adnane Tighadouini voordelig zou oppikken in Breda. De aanvaller zelf hoopte in ieder geval op een transfer van NAC naar een Nederlandse topclub en aangezien NAC gedegradeerd is, zou je denken dat hij niet al teveel hoeft te kosten en dat hij dus best een aantrekkelijke optie is. De vijf beste Nederlandse clubs van afgelopen seizoen hebben echter geen interesse getoond in de vleugelaanvaller, die nu neigt naar een avontuur in een buitenlandse competitie. Clubs uit het Midden-Oosten en Spanje zouden navraag hebben gedaan naar de Nederlander, weet VI. Onder de geïnteresseerde clubs zou Real Sociedad zijn.

Meest ongunstige Europese loting voor Go Ahead Eagles

Schermafbeelding 2014-10-04 om 09.38.31Nou… dat had ook wel wat gunstiger uit kunnen pakken.

Ferencváros uit Hongarije is de tegenstander van Go Ahead Eagles in de eerste voorronde van de Europa League. De club uit Deventer eindigde in het fair play-klassement van de Eredivisie als tweede achter FC Twente, dat geen Europese licentie aanvroeg. Daardoor ging het Europese ticket naar Go Ahead, dat maandag zag hoe Ferencváros als tegenstander uit de bus kwam. Op 2 juli speelt het team van Dennis Demmers ‘thuis’ tegen de Hongaren. Die wedstrijd zal afgewerkt worden in het stadion van FC Emmen, dat in tegenstelling tot De Adelaarshorst wel kan dienen als decor voor een Europese wedstrijd. Op 9 juli is de returnwedstrijd in de Groupama Arena in Boedapest.

UEFA Coëfficiëntenlijst: Champions League-plek Nederland in gevaar?

Schermafbeelding 2015-01-23 om 13.23.14Vanmiddag vindt in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de eerste en tweede voorronde van de Champions League en Europa League. Go Ahead Eagles, gedegradeerd uit de Eredivisie, zal daarbij te horen krijgen tegen welke opponent er binnenkort gespeeld zal worden. De ploeg uit Deventer wordt op basis van het Fair Play-klassement toegelaten tot de Europa League, maar volgens De Telegraaf is het voor de positie van Nederland op de UEFA-coëfficiëntenlijst niet gunstig dat de Eerstedivisionist een Europees ticket heeft bemachtigd: nu worden de punten die Nederlandse clubs dit seizoen behalen in Europa niet gedeeld door vijf, maar door zes, terwijl er toch weinig mensen zullen zijn die er van uit gaan dat Go Ahead veel potten gaat breken.

Go Ahead Eagles: degradatie en Europees voetbal…

Schermafbeelding 2013-11-17 om 19.11.34Het was een bizar jaar voor Go Ahead Eagles. De club uit Deventer is gedegradeerd uit de Eredivisie na verlies tegen De Graafschap in de eerste ronde van de play-offs. Na de 1-0 nederlaag van donderdag in Doetinchem verloor Go Ahead in eigen huis met dezelfde cijfers. De ploeg kreeg kansen op de winst, maar verloor door een rake kopbal van invaller Vincent Vermeij twintig minuten voor tijd. De wedstrijd werd na de goal enige tijd stilgelegd omdat enkele supporters uit woede het veld bestormden. Des te opmerkelijker is het dus als je weet dat Go Ahead een Europees ticket heeft verdiend via de Fair Play-regelementen. Dat maakte de club dus gisteren (weer) niet echt waar.

De Play-offs: het programma

Schermafbeelding 2014-02-05 om 10.30.20Vanavond is het zover, dan nemen Heerenveen en Feyenoord en PEC en Vitesse het tegen elkaar op in de play-offs om het laatste Europese ticket. Maar er zijn natuurlijk nog meer play-off-wedstrijden op komst, want de strijd om promotie/degradatie is nog in volle gang. NAC Breda begint de play-offs om niet te degraderen uit de eredivisie vrijdag 22 mei met de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Het duel in Venlo begint om 20.45 uur. Drie dagen later, op maandag 25 mei, treffen de Bredanaars de Limburgers om 16.45 uur in eigen huis.

FC Dordrecht neemt afscheid in stijl: zege op Ajax

Schermafbeelding 2015-05-04 om 09.26.35Handhaving hebben ze er niet meer mee bereikt, maar FC Dordrecht heeft in stijl afscheid genomen van de Eredivisie. EN… Ajax heeft een kleurloos seizoen op passende wijze afgesloten. De Amsterdammers van coach Frank de Boer verloren met 2-1 bij nummer laatst (en degradant) FC Dordrecht. Ajax eindigt het seizoen nog wel als tweede en begint volgend seizoen in de voorronde van de Champions League. 

Nu verlenging bij De Graafschap – Almere City FC

Schermafbeelding 2014-10-12 om 18.52.01Ik kan me zomaar voorstellen dat je niet bent gaan zitten voor de hele wedstrijd. Daar had ik ook geen tijd voor, maar ik heb wel even FOX Sports opgezet voor de laatste paar minuten. En terecht!

In de 90e minuut werd het 1-0 voor De Graafschap en twee minuten later, in de blessuretijd kwam Almere op 1-1.

En dus… verlengen! En terwijl ik dit bericht tik, wordt het 2-1 voor De Graafschap. Dat kunnen nog ongeveer 20 spannende minuten worden

Jupiler League: NEC pakt kampioenschap en promoveert

Schermafbeelding 2013-09-09 om 09.30.04Het zat er al een beetje aan te komen. De vraag was niet of NEC kampioen zou worden, maar wanneer… Nou: gisteren dus. De Nijmeegse club is voor de tweede keer in de historie kampioen geworden van de eerste divisie. De Nijmegenaren hadden vrijdagavond aan een punt genoeg tegen Sparta Rotterdam, maar wonnen zelfs met 1-0 en keren daardoor volgend seizoen terug in de Eredivisie. In een wedstrijd die niet om aan te gluren was, slaagde NEC er in de twaalfde overwinning op rij te pakken. Niet de mooiste, waarschijnlijk wel de meest bejubelde…

FC Dordrecht: is er nog hoop of is degradatie onafwendbaar?

Schermafbeelding 2014-06-17 om 10.37.20Het was (weer) geen fijn weekend voor iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt: De Schapenkoppen verloren zelf op bezoek bij Willem II en zagen NAC (dat toch een tijdlang de club leek waarbij het misschien nog mogelijk was om ze in te halen) winnen bij FC Utrecht. De ploeg uit Breda heeft nu echter ‘opeens’ tien punten meer dan Dordt en lijkt dus met nog zes wedstrijden voor de boeg niet meer bij te halen. In dat kader moet FC Dordrecht er maar op hopen dat het ontslag van Foeke Booy bij Go Ahead Eagles niet voor een ommekeer/opleving zorgt. De ploeg uit Deventer heeft acht punten meer dan Dordt en dus  moet dat gat worden ingelopen, wil de ploeg van Jan Everse de directe degradatie ontlopen.