Categorie: "Jupiler League"

KNVB teleurgesteld in De Graafschap: …wordt vervolgd…

Schermafbeelding 2013-12-02 om 19.50.21De Graafschap kondigde gisteren aan via de advocaat onderzoek te doen naar de integriteit van de beroepscommissie van de KNVB. Door het besluit van de beroepscommissie mocht FC Twente in de Eredivisie blijven en degradeerde De Graafschap, maar twee van de drie leden van de beroepscommissie hebben volgens de Gelderlander in Enschede gewoond en gestudeerd. De KNVB reageert teleurgesteld op het bericht dat De Graafschap onderzoek doet naar de onafhankelijkheid van de leden. “We vinden het jammer dat de advocaat van De Graafschap zó op de man speelt”, legt woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB uit aan Voetbal International. “Ze zijn zó op zoek naar de achtergronden van die leden, dat is in onze ogen onnodig. Het past niet bij een mooie club als De Graafschap, met een grote achterban.” Adriaanse zegt dat de KNVB De Graafschap niet herkent in de acties.

Oud-De Graafschap-held pissig over FC Twente-besluit KNVB

Schermafbeelding 2015-12-25 om 16.34.40Zelf heeft hij er geen last meer van, Robin Pröpper ruilde De Graafschap twee weken geleden in voor Heracles Almelo, maar dat betekent niet dat de 22-jarige verdediger niet meer meeleeft met alle degradatieperikelen bij zijn oude club. “Ik was deze zomer met wat jongens van De Graafschap op vakantie, en zit nog steeds in de groeps-app daar. Die jongens vinden het echt onvoorstelbaar dat ze alsnog gedegradeerd zijn en FC Twente in de Eredivisie mag blijven. Zó vaak is het ongelijk van Twente bevestigd, en nu komen ze weg met zo’n lage straf”, aldus de gepikeerde Pröpper in gesprek met VI.

Groot feest in Enschede: FC Twente blijft in Eredivisie

Schermafbeelding 2014-09-10 om 09.12.37Het is feest in Tukkerland: FC Twente kan geluk niet op na uitspraak beroepscommissie FC Twente heeft met succes bij de beroepscommissie aan de mouw getrokken, vrijdagmiddag werd de club toegezegd volgend seizoen in de Eredivisie te blijven. Geheel ongeschonden komen de Tukkers niet uit de strijd, want een boetebedrag van 181 duizend euro moet nog wel worden voldaan na het overtreden van een aantal reglementen.

Hieronder de gehele verklaring van de KNVB:

KNVB en FC Twente achter gesloten deuren: besloten zitting op geheime locatie

Schermafbeelding 2013-12-02 om 19.50.21Als je FC Twente-supporter bent, denk ik dat het echt iets is waar je iedere dag mee bezig bent, maar voor de meeste andere voetballiefhebbers lijkt het momenteel allemaal wat rustiger rond het noodlijdende FC Twente. Toch gebeurt er links en rechts nog best wel het één-en-ander. Gisteren bijvoorbeeld stonden FC Twente en de licentiecommissie van de KNVB lijnrecht tegenover elkaar, deze keer tijdens de beroepscommissie licentiezaken van de voetbalbond. Alles gebeurde maandagavond in het geheim. Maandag was er sprake van een besloten zitting, op een geheime locatie. Ook namen van commissieleden zijn niet bekendgemaakt. Inhoudelijke mededeling worden niet bekendgemaakt. Volgens De Telegraaf nam de KNVB het initiatief om alles in het geheim te doen.

Lurling verwacht tranen…

Schermafbeelding 2014-06-10 om 11.28.21Anthony Lurling neemt vrijdag een afscheid van het profvoetbal. Op de dag dat de aanvaller van FC Den Bosch zijn 39ste verjaardag viert zal hij tegen RKC Waalwijk vijf minuten voor tijd invallen. Lurling laat aan Voetbal International weten dat zijn van een blessure herstellende lichaam er eigenlijk nog niet klaar voor is. Lurling wil hoe dan ook nog een keer een officiële wedstrijd spelen. “Vijf minuten snelwandelen moet nog wel lukken”, aldus Lurling, die tegen RKC competitiewedstrijd nummer 589 zal spelen. Lurling verwacht dat hij het zwaar zal krijgen met het afscheid.

Sparta Rotterdam keert als kampioen terug naar de Eredivisie

Schermafbeelding 2014-04-29 om 09.18.57Ze hebben er even op moeten wachten in Rotterdam, maar parta Rotterdam keert na zes jaar terug in de Eredivisie. De Kasteelheren deden maandagavond wat zij moesten doen en klopten de beloften van Ajax met 3-1. Zij zijn daardoor niet meer te achterhalen door de concurrentie. De ploeg van trainer Alex Pastoor kende een droomstart, want na acht minuten werd het 1-0. Paco van Moorsel wurmde zich door de vijandelijke defensie om Loris Brogno vervolgens in staat te stellen om de openingstreffer te maken. Omdat Sparta verder niet door kon drukken, werd het toch nog een soort van spannend. Door een fantastische knal van Daley Sinkgraven leek het Rotterdamse feestje vervolgens volledig verpest te worden…

Brabantse jacht op “nieuwe bommengooier van Oss”

Ik was erbij, destijds in De Kuip bij de wedstrijd tussen het Nederlands Elftal en Cyprus. De wedstrijd die dik werd gewonnen, maar die zonder publiek omdat een of andere mafkees een vuurwerkbom op het veld gooide: de man die de geschiedenis in ging als ‘de bommengooier uit Oss’. Het lijkt er op dat er een nieuwe malloot uit die Brabantse plaats is… NAC en FC Oss slaan de handen ineen om de dader(s) op te sporen die de vuurwerkbom vrijdagavond vanuit het uitvak heeft gegooid. De vuurwerkbom ontplofte halverwege de tweede helft bij een 4-0-stand vlak achter een rijtje fotografen die op de korte zijde zaten achter het doel in het NAC stadion. Enkele geschrokken fotografen overwegen om aangifte te doen tegen de vandalen. NAC en FC Oss hebben inmiddels aangekondigd de dader(s) hard te willen straffen. Beide clubs zijn de beelden aan het analyseren en werken nauwgezet samen. NAC won de wedstrijd vrijdag overigens simpel met 5-0.

Wordt Fortuna Sittard dan toch nog/weer gered?!

Schermafbeelding 2016-03-01 om 13.19.36Het zag er lang slecht uit, maar de redding van Fortuna Sittard lijkt een stapje dichterbij. Op de valreep zou de 900.000 euro die nodig is om het seizoen af te maken in de Jupiler League alsnog gehaald kunnen worden. FOX Sports en de Limburgse zender L1 melden vandaag dat er alsnog een partij gevonden is die garant wil staan voor de investering van twee ton van Nol Hendriks, die Fortuna nog te kort kwam. Welke partij dat is heeft de voormalig geldschieter van Roda JC niet gezegd. Er is nog geen bevestiging van Fortuna, maar later op dinsdag zal de Limburgse club met een bericht komen.

De huidige nummer zestien van de Jupiler League moet van de licentiecommissie van de KNVB de 900.000 euro op 1 maart (vandaag dus) bij elkaar hebben. Dinsdag zal de KNVB bekendmaken of de licentie van Fortuna wordt ingetrokken. Als dat toch gebeurt verdwijnt de club na 62 jaar misschien toch nog uit het betaalde voetbal.

Lestienne op weg terug bij PSV: 90 minuten bij de jonkies

Schermafbeelding 2014-10-08 om 09.06.16Maxime Lestienne heeft tegen FC Emmen weer negentig gespeeld bij Jong PSV. Het was het eerste officiële duel waarin Lestienne in de basis startte, sinds 30 september vorig jaar. De linksbuiten deed het tegen het stugge en goed georganiseerde FC Emmen niet onaardig. Zeker in de eerste helft was hij dreigend aan de bal. Ook in de tweede helft had hij een paar goede acties, zonder echt gevaarlijk te worden.