Categorie: "Jupiler League"

Willem II kampioen Jupiler League: terug naar Eredivisie

Schermafbeelding 2013-04-19 om 10.08.19Groot feest in Tilburg: de plaatselijke trots Willem II is kampioen geworden in de Jupiler League en keert dus binnen een jaar terug in Eredivisie. Willem II won in eigen huis met 4-0 van Telstar. Ruud Boymans maakte in de 25ste minuut de bevrijdende 1-0, waarna Willem II in de tweede helft vervolgens uitliep naar een simpele 4-0 zege. Jonas Heymans, Ali Messaoud en nogmaal Ruud Boymans maakten de andere drie doelpunten. Dordrecht wist ondanks een 1-0 voorsprong niet te winnen in en tegen Den Bosch, het bleef steken op 1-1. En dus was het na de wedstrijd een dik feest in en rond het stadion aan de Goirleseweg.

Atletico – Barca, Bayern – United en …De Graafschap – Willem II

Schermafbeelding 2014-04-09 om 20.15.56Het belooft een mooi voetbal-avondje te worden met twee onvervalste krakers in de kwartfinale van de Champions League. FC Barcelona gaat na de 1-1 in Nou Camp op bezoek bij Atletico Madrid, terwijl Bayern Munchen thuis ook een 1-1 uit de eerste wedstrijd in Engeland over de streep moet trekken. Ik ben benieuwd, kon wel eens zeer spannend gaan worden bij die twee topwedstrijden.

Vanavond: sleutelduel in Jupiler League: Willem II – FC Dordrecht

Schermafbeelding 2013-09-09 om 09.30.04Nou, dat wordt spannend vanavond in de Jupiler League! De nummer 1 en 2 van de ranglijst nemen het in een rechtstreekse confrontatie op tegen elkaar. FC Dordrecht gaat op bezoek bij Willem II, in de wetenschap dat er zeer goede zaken gedaan kunnen worden. Bij winst wordt het verschil namelijk 7 punten en dat lijkt een mooi gaatje. Willem II heeft overigens nog wel een inhaalduel tegoed, maar dat moet het eerst nog maar zien te winnen van De Graafschap om op die manier dichter in de buurt van Dordt te komen.

Leo Beenhakker aan het roer bij Sparta, maar geen ontslag voor Vloet

Schermafbeelding 2013-12-02 om 19.30.16Radio Rijnmond meldt dat Wiljan Vloet moet zijn functie als technisch directeur van Sparta moet neerleggen. Leo Beenhakker, lid van de raad van commissarissen, zou de technische zaken voorlopig overnemen. Dat meldt RTV Rijnmond. De rvc zou Vloet per direct uit zijn technische functie hebben gezet. Hij mag wel aanblijven als algemeen directeur. De keuze om Vloet wel te behouden als algemeen directeur lijkt er een die niet te vermijden is. Het contract van de 51-jarige Brabander loopt nog door tot medio 2016 en gedwongen ontslag zou de Rotterdamse Jupiler League-club veel geld kosten.

LIVE voetbal: Periodetitelstrijd in de Jupiler League en PSV – Heracles

Schermafbeelding 2013-09-30 om 13.24.27Nou… ik heb vanavond een feestje en eerlijk gezegd niet het idee dat ik vanavond veel voetbal ga zien, maar ik hou er wel rekening mee dat er toch in ieder geval wel een televisie aan zal staan, zodat ik in ieder geval de hoogtepunten een beetje in de gaten kan houden. Het is een belangrijke avond in de Jupiler League, waar een periodetitel wordt vergeven. In de Eredivisie staat slechts één duel op het programma: PSV – Heracles Almelo. Maar eens kijken of de Eindhovenaren de twee (moeizame) overwinningen tegen Cambuur en FC Twente een vervolg kunnen geven.

Keert FC Haarlem terug in het profvoetbal?

Schermafbeelding 2014-01-17 om 10.35.58Gisteren kreeg ik nog een facebook-uitnodiging om de stelling: Haarlem verdient een profclub te ‘liken’ en waarschijnlijk niet zomaar, want de geruchten dat er een mogelijke terugkeer van FC Haarlem komt, lijken steeds sterker te worden. Zakenman Erik de Vlieger zou bereid zijn samen met twee compagnons een serieuze poging te ondernemen om HFC Haarlem terug te laten keren in het betaalde voetbal. Zoals De Vlieger eerder al liet weten zitten er nog wel een paar haken en ogen aan het project. Vooral de steun van het stadsbestuur en de KNVB is noodzakelijk, stelt De Vlieger. “Ik wil er de nadruk op leggen dat de nieuwe sportwethouder moet aangeven of de stad een herstart van HFC Haarlem op prijs stelt. Zo niet, dan niet. Het tweede breekpunt vormt de houding van de KNVB. Als de voetbalbond zegt: er is geen zicht op een licentie, dan houdt het ook op”, aldus De Vlieger in het Haarlems Dagblad. HFC Haarlem, opgericht in 1889, ging begin 2010 kopje onder door aanhoudende financiële problemen.

Droomtransfer op komst: vanuit de Jupiler League naar Benfica!

Schermafbeelding 2013-12-23 om 09.14.15Voetbalsprookjes… ze bestaan nog. Vraag maar aan Piotr Parzyszek! De aanvaller van De Graafschap gaat namelijk een opvallende overstap maken: hij verdedigt vanaf komend seizoen de kleuren van de Portugese topclub Benfica. ”Dit is een geweldige transfer, voor zowel Piotr als voor De Graafschap”, reageert technisch manager Roland Vroomans tegenover Voetbal International. ”We zijn ook verheugd dat hij het lopende seizoen gewoon bij ons afmaakt, waardoor we na de winterstop nog veel plezier aan hem kunnen beleven.”

Feest bij Willem II door winst Jong PSV tegen FC Dordrecht

Schermafbeelding 2013-12-16 om 23.41.21Een collega met een Willem II-hart kondigde het vanmiddag al hoopvol aan: Jong PSV kon zijn favoriete club een goede dienst bewijzen. En dat is gelukt. De Eindhovense beloften wonnen vanavond in de Jupiler League met 3-0 van koploper FC Dordrecht, waardoor de achterstand van de Tricolores nog maar drie punten bedraagt. Jong PSV speelde met de nodige bekende namen, zoals Jozefzoon, Bakkali, Brenet en Manolev.

Zometeen live op tv: Jong Ajax – Jong PSV

Schermafbeelding 2013-09-09 om 09.30.04Twee van de vreemde eenden in de bijt in de Jupiler League treffen elkaar zo in Amsterdam.

De wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong PSV is rechtstreeks te zien op FOX Sports.

Eens kijken of er nog ‘bekende jongens uit de Eredivisie’ op het veld staan. Ik verwacht er eerlijk gezegd niet al teveel, zeker niet bij Ajax, dat niemand extra zal willen belasten met oog op de Champions League wedstrijd tegen AC Milan. Ik verwacht bijvoorbeeld niet dat Davy Klaassen van de partij is.

Sparta Rotterdam ontslaat trainer

Schermafbeelding 2013-12-02 om 19.30.16“Een gebrek aan passie” dat is voor de clubleiding van Sparta de voornaamste reden om trainer Adrie Bogers te ontslaan. Algemeen/technisch directeur Wiljan Vloet: ‘Zijn start als hoofdtrainer van Sparta was niet prettig. Bogers begon eigenlijk met een 1-0 achterstand aan een zeer lastige opgave bij Sparta door de diepe wond binnen de club na het mislopen van de zo vurig gewenste promotie in de play-offs. Mede daardoor was er een duidelijke opdracht aan de hoofdtrainer om de passie terug te brengen in het voetbal van de club’, legt Vloet uit. ‘Vanaf de eerste wedstrijd was er te weinig beleving in het spel. Helaas hadden wij niet de verwachting dat onder leiding van Bogers hier op korte termijn verandering in zou komen.