Categorie: "Wist je dat?"

Nieuw EK-record lonkt voor Cristiano Ronaldo

Schermafbeelding 2014-06-18 om 15.19.26Records breken, het is haast dagelijks kost voor Cristiano Ronaldo. Met de halve finale tegen Wales mag de Portugese spits er nog één toevoegen aan zijn enorme palmares. Het enige wat hij moet doen, is op het veld staan. De superster van Real Madrid is vandaag één van de beste spelers ter wereld, maar je zou haast vergeten dat de Portugees al een tijd meedraait op het hoogste niveau. Ronaldo wordt namelijk de eerste speler ooit die drie keer in de halve finales van een Europees kampioenschap staat, weet L’Avenir.

Haalt Ronald Koeman Stekelenburg naar Everton?

Schermafbeelding 2013-11-18 om 19.16.42Een nieuwe samenwerking tussen Ronald Koeman en Maarten Stekelenburg is op komst. De Nederlandse manager wil de 33-jarige doelman naar Everton halen. Dat meldt Voetbal International. Beiden werkten vorig jaar samen bij Southampton. Koeman trok de Noord-Hollandse sluitpost aan als stand-in voor de geblesseerde Fraser Forster. In de Premier League kwam hij 17 keer in actie. De optie tot koop werd niet gelicht, waardoor Stekelenburg op papier zou terugkeren naar Fulham.  Zijn contract bij Fulham loopt nog een jaar door.

Engels tabloid speelt ‘op de man’ met foto van Rooney jr.

Schermafbeelding 2016-06-29 om 12.05.26Engeland ging er gisteren keihard af tegen IJsland. Een blamage en dus is de kritiek op het Engelse elftal is niet mals. De Britse boulevardkrant The Sun ging echter een stapje te ver en krijgt veel hoon over zich heen. The Sun had op de voorpagina een grote foto van Kai Rooney geplaatst, het zoontje van de Engelse aanvoerder Wayne Rooney. Het ventje baalde als een stekker van de uitschakeling van zijn vader en land. ‘Oh pap! Wat heb je gedaan?’ schrijft de sensatiekrant bij het plaatje. Het onderschrift luidt: ‘Kai radeloos nadat papa Wayne Engeland naar uitschakeling leidt’. Coleen Rooney, de vrouw van de Manchester United-speler, was verbijsterd toen ze de voorpagina onder ogen kreeg:

Duitse humor: het bestaat dus toch! Vierklasser wil Koning Ibrahimovic eren met Ikea-tribune

Schermafbeelding 2015-11-24 om 11.02.43We kennen waarschijnlijk allemaal de opmerking: Het dunste boekje ter wereld? Het handboek Duitse humor… Toch bestaat het wel degelijk: de Duitse vierdeklasser Rot-Weiss Oberhausen mengt zich in de strijd om Zlatan Ibrahimovic. Althans, dat wil de club doen geloven middels een ludiek persbericht, dat donderdag via de officiële kanalen werd verspreid. De Zweedse ster, die op zoek is naar een nieuw club, krijgt alvast heel wat privileges toegezegd. Zo belooft RW Oberhausen dat het Ebertbad (een huis voor concerten, theater en andere culturele activiteiten) met water zal worden gevuld als Ibrahimovic zin heeft om te zwemmen. Daarnaast zal de stad Oberhausen een monarchie implementeren, met Ibra als koning. Het lokale KönigPilsener gaat voortaan door het leven als IbrahimovicPilsener.

Hummeles bij Willem II rond supportersboycot

Schermafbeelding 2015-01-23 om 13.23.14Ha, gezelligheid in Tilburg… Directie en overig personeel van Willem II zal niet meedoen aan de boycot van fans van de uitwedstrijd bij Cambuur volgende week donderdag. De supporters slaan deze wedstrijd over uit protest tegen het vroege aanvangstijdstip (18.30 uur) op een doordeweekse dag. De gezamenlijke supportersverenigingen van Willem II hadden de clubleiding gevraagd zich solidair te tonen en ook niet naar Leeuwarden af te reizen voor de wedstrijd. Maar directeur Berry van Gool heeft hen laten weten dat aan die oproep geen gehoor zal worden gegeven. Hij had de fans eerder verzocht af te zien van de boycot vanwege het grote sportieve belang van de wedstrijd tegen Cambuur. Ook dat verzoek vond geen gehoor.

Toeschouwersrecord voor ADO Den Haag-voetbalvrouwen

Schermafbeelding 2014-11-26 om 22.46.31Het vrouwenelftal van ADO speelt vrijdag een thuiswedstrijd tegen Ajax. Ze hopen dat dan het eigen toeschouwersrecord wordt verbroken. Het record staat op 5.800 toeschouwers en is bereikt op 27 april 2012 tijdens de kampioenswedstrijd tegen SC Telstar (4-2). Linksback Priscilla Mesker, die destijds ook zat in de selectie van ADO Den Haag Vrouwen: ,,Een hoop speelsters hebben dit nog nooit meegemaakt. Dit is uniek. Het kippenvelmoment zal er weer gaan komen, zeker wanneer het publiek ons toe zal juichen.” n verband met de verwachte drukte voor het duel zijn P1, P2 en P3 open. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Seizoenskaarthouders van ADO Den Haag-mannen krijgen op vertoon van de seizoenskaart gratis toegang.Losse kaartjes voor 17 jaar of jonger kosten € 1,50 en voor 18 jaar of ouder: € 3,50.

Relletje rond doping-beschuldigingen aan adres Zlatan Ibrahimovic

Schermafbeelding 2015-11-24 om 11.02.43Hier is het laatste woord vast nog niet over gezegd… PSG-ster Zlatan Ibrahimovic wordt in verband gebracht met doping. In zijn tijd bij Juventus zou de Zweedse spits binnen zes maanden ruim tien kilo zijn aangekomen, vooral spiermassa. Dat claimt Ulf Karlsson, de voormalige arts van de Zweedse nationale ploeg. Hij viel van zijn stoel toen hij Ibrahimovic ruim tien jaar geleden weer zag na zijn eerste periode bij Juventus, dat hem in 2004 overnam van Ajax. “Zlatan was tien kilo aangekomen, in een tijdsbestek van zes maanden”, aldus Karlsson tegen Sportbladet. De Zweed spreekt van een ‘dopingcultuur’. “Ik denk dat Zlatan aan de doping zat, daar verdenk ik hem écht van. Albin Ekdal werd ook in één klap acht kilo zwaarder bij Juventus. Zo werkt het daar blijkbaar. Ze hadden daar een dokter die 22 maanden vast had gezeten voor het toedienen van doping bij sporters.”

‘AS Roma wil Jordy Clasie ophalen bij Southampton’

Schermafbeelding 2013-11-18 om 19.15.49Het kan hard gaan in de voetballerij, dat is in het verleden natuurlijk al vaker gebleken. Mogelijk nu opnieuw: Want of het gaat gebeuren is de vraag, maar de kans bestaat dat oud-Feyenoorder Jordy Clasie opnieuw gaat transfereren in de zomer. AS Roma zou interesse hebben in de 24-jarige middenvelder van Southampton. Clasie verliet Feyenoord afgelopen zomer voor Southampton, terwijl hij naar verluidt ook kon kiezen voor een avontuur in Italië. Roma was destijds de club met de meeste belangstelling. Een klein jaar later lijkt men de Oranje-international nog  niet uit het hoofd te hebben gezet. Boulevardmedium Calciomercato schrijft dat de Romeinen een nieuwe poging gaan wagen voor de man die een jaar geleden veel indruk maakte in de Europa League-confrontatie tussen Feyenoord en Roma in de Europa League.

Europees record voor Iker Casillas: 166 caps voor Spanje

Schermafbeelding 2016-03-29 om 08.57.13Door zijn redding op de inzet van Arjen Robben in de WK-finale van 2010 zou hij eigenlijk een van de meest gehate personen voor het Nederlandse voetbal moeten zijn. Maar dat is hij niet: Iker Casillas. De Spaanse keeper heeft er weer een record bij. Casillas stond in het oefenduel tegen Roemenië (0-0) onder de lat en speelde zijn 166ste interland. Dat is er een meer dan de Let Vitalijs Astafjevs, die op 165 bleef steken. Casillas debuteerde als 19-jarige op 3 juni 2000 in het vriendschappelijke duel met Zweden en speelde voor Spanje op vier WK’s en drie EK’s. Hij werd twee keer Europees kampioen (2008, 2012) en een keer wereldkampioen. Dat gebeurde in 2010 toen Nederland in de finale werd verslagen.