AZ: ‘Mathijsen naar HSV, hij was voor ons niet te behouden’

AZ luidt Joris Mathijsen, hun international en beste verdediger, uit. ‘Joris Mathijsen was voor AZ niet meer te behouden’, schrijft de club op de site. ‘Hij wilde dolgraag in de Champions League spelen en hij vindt HSV een droomclub.’ Aparte manier om een transfer wereldkundig te maken, hoor! ‘AZ heeft een moeilijke…

afweging moeten maken tussen de sportieve ambities van de club en de
persoonlijke ambities van Joris.’

‘Na overleg tussen de technische staf,
bestuur en directie is besloten Joris zijn transfer te gunnen.
Mathijsen is erg blij met de medewerking van AZ. De club wenst Joris
veel succes met zijn verdere carrière en bedankt hem voor zijn inzet
tijdens de afgelopen jaren.’

En zo wordt het succesteam verder uitgedund. Gelukkig heeft de Alkmaarse club goed ingekocht, met name jonge talenten. Luirink zal er dus snel moeten staan!

AZ zegt niets over de duur van het contract dat Joris sloot. De club verwijst naar de site van HSV, maar daar staat (nog) niets. Getty Images heeft al wel foto’s van de eerste training van Mathijsen, blijkbaar vanmiddag al in Hamburg.

De persconferentie waar Mathijsen gepresenteerd wordt, is om 17:30 uur.

12 reacties op “AZ: ‘Mathijsen naar HSV, hij was voor ons niet te behouden’

  1. Flevokarper

    Ik denk dat Luirink een goede vervanger zal zijn voor AZ

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wosko Jagora

    Luirink zou al in de basis staan dit seizoen. Voor de hand liggender is dat Opdam de andere plek centraal in de verdediging gaat bezetten, of dat er een nieuwe speler wordt gehaald met (een deel van) de miljoenen die AZ nu vangt. Ook een mogelijkheid is om Kew Jaliens naar het centrum te halen en een andere rechtsback te kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. mark

    Ik begrijp echt niet dat Az hem laat gaan voor 6 miljoen en ik begrijp ook niet waarom hij na van der Vaart en de Jong naar HSV gaat. Ten eerste wordt de Duitse competitie naar mijn mening zwaar overschat, het is vooral veel kracht en loopwerk, maar voetbaltechnisch en tactisch vind ik het echt geen geweldige competitie, daarnaast heeft HSV zich toch wel wat gelukkig geplaatst voor de CL tegen Osasuna, ook niet echt een topper, vorig seizoen zou hij klaar zijn voor een wereldtransfer, daar schaar ik HSV toch niet onder, dan had hij beter bij AZ kunnen blijven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. eli

    Hij gaat wel in een stadion spelen waar zo’n 45.000 supporters in kunnen. Dat is heel wat anders dan de 17.000 van DSB-stadion van AZ. En waarschijnlijk krijgt hij een flinke loonsverhoging. Maar als hij nog een jaartje goed had gespeelt in AZ had hij misschien wel naar een (nog) grotere club gekunt, in Engeland ofzo.

      /   Beantwoorden  / 
  5. PSVrules

    En veel meer centjes verdienen

      /   Beantwoorden  / 
  6. eli

    zei ik al…

      /   Beantwoorden  / 
  7. PSVrules

    Maar dat wilde ik even benadrukken dat meer centjes de belangrijkste beweegreden is voor IEDERE voetballer

      /   Beantwoorden  / 
  8. remco janssen

    ik denk vooral een sportieve uitdaging. AZ speelt geen CL, HSV wel. Bovendien speel je in grotere stadions, tegen betere clubs. HSV wil overduidelijk een gooi doen naar de landstitel, kijk maar eens naar hoe ze hebben ingekocht dit jaar. Met alle respect, ik ben in het stadion geweest van HSV, dat ademt echt wel een enorme voetbalsfeer uit. Bovendien is Hamburg een gave stad en er voetballen nog Nederlanders ook. En ja hij pakt ook een paar lekkere centen. Neem het hem eens kwalijk, die gast moet er van leven.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Erwin Janssen

    ff reageren op een iets ouder bericht.

    Ik snap echt niet wat iederen in Mathijsen ziet. Een matige mandekker en een matige opbouwer. Vond hem op het WK met voorsprong de slechtste verdediger (misschien zelfs van het hele elftal). Hij verzuimde rugdekking te geven en was zelf ook niet doortastend in de duels. Had verwacht dat hij, net als vlaar tegen Italie, afgeschoten zou worden na meerdere slechte wedstrijden. Helaas blijkt dat zolang de media maar lang genoeg blijven roepen, de rest hem na een tijd ook goed vind…

      /   Beantwoorden  / 
  10. eli

    Kan zijn maar mensen als Johan Derksen e.a. vinden Mathijsen een hele goede verdediger en Derksen heeft er toch wel verstand van als Directeur van Voetbal International. HSV heeft hem gehaald als vervanger van Boulahrouz, dan moet je toch kwaliteiten hebben. (Niet dat het bericht hierboven niet waar is.)

      /   Beantwoorden  / 
  11. Neil

    Ik ben het in deze volledig eens met Erwin J.
    Mathijssen is een middelmatige speler zonder een uitgesproken (top)kwaliteit. Kan aardig een man dekken en heeft een aardige trap in de benen maar niet meer dan dat. Hij is traag en zijn handelingssnelheid ligt ook veel te laag. In de Nederlandse competitie kan hij goed meekomen maar in de Bundesliga (momenteel toch echt sterker dan de Eredivisie) en vooral de Champions Leagua komt hij veel tekort.
    Als HSV in hem de opvolger van Bouhlarouz ziet dan komen ze over een paar weken bedrogen uit!

      /   Beantwoorden  / 
  12. ik ben toch zeker sinterklaas niet

    mathijsen is met afstand de beste verdediger van nederland. oke in het nl elftal niet altijd de sterren van de hemel gespeelt, maar dat doen er wel meer niet (zeker onder van basten, slechte bondscoach, maar dat is een ander verhaal)
    Als je wilt weten hoe goed een speler is moet je naar zn clubprestaties kijken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.